Γιορτή Erasmus: Πήγαν… πλατεία με τα σχολεία

286

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, η εκδήλωση για τον εορτασμό των Ημερών Erasmus 22 που οργάνωσε η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης με τίτλο “Ημέρες Erasmus… πάμε πλατεία… με τα σχολεία”!

Οι Ημέρες Erasmus 2022, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου και διοργανώθηκαν 6.296 εκδηλώσεις σε διάφορες χώρες.

Η ΠΔΕ Κρήτης ευχαριστεί όλα τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας, διάχυση των αποτελεσμάτων, ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών.

Συνολικά στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 30 σχολεία και φορείς απ’ όλη την Κρήτη και παρουσιάστηκαν 52 έργα που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο συμπράξεων Erasmus. Τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφθηκαν πάνω από 600 άτομα (εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες) τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα βίντεο με τις δραστηριότητες των σχολικών συνεργασιών, να ενημερωθούν για τα σχέδια από τους ίδιους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τα υλοποιούν, να παρακολουθήσουν τις μαθητικές μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και να συμμετάσχουν στα εργαστήρια με το εκπαιδευτικό υλικό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης (εργαστήριο ρομποτικής, τρισδιάσταστης εκτύπωσης, δημιουργικής γραφής & εικαστικής έκφρασης, ευαισθητοποίησης ενάντια στον εκφοβισμό).

Τέλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης έγιναν δυο ενημερώσεις για το περιεχόμενο, τις κεντρικές δράσεις και τις προδιαγραφές των σχεδίων erasmus KA1 & KA2.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των ερευνητικών εταίρων της ΠΔΕ Κρήτης που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Το Παν/μιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Παν/μιο, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Έρευνας και το Πάντειο Παν/μιο εκπροσωπήθηκαν από στελέχη, καθηγητές και φοιτητές, οι οποίοι ενημέρωσαν για το περιεχόμενο των έργων που υλοποιούν από κοινού με τις Παιδαγωγικές Ομάδες της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης (“Sea4all”, “Codeskills4robotics”, “3d2act”, “Safer”, “Immerse” “Climademy”, “Connect”).

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης ανανεώνει το ραντεβού για τις Ημέρες Erasmus 2023.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει