Επίθεση με καυστικό υγρό: Μέχρι το νότιο Ρέθυμνο οι έρευνες για τους συνεργούς της 38χρονης

Η προφυλάκιση, τα δάκρυα και η… υπαρκτή Στεφανία

472

Σε συγκεριμένη περιοχή του νότιου Ρεθύμνου  επεκτείνονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της 38χρονης  με το καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγο της, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Ασφαλείς πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι από πλευράς των δικαστικών Αρχών έχει δοθεί σχετική παραγγελία που αφορά στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των ατόμων που φέρονται να βοήθησαν την 38χρονη όλες τις ημέρες, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, 22 Οκτωβρίου,  οπότε και σημειώθηκε η επίθεση με το καυστικό υγρό σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου του Ηρακλείου, μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου, οπότε και παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι είχε καταφύγει σε ξενοδοχείο σε περιοχή στη νότια Κρήτη, αρνήθηκε όμως οποιαδήποτε εμπλοκή τρίτων προσώπων σε επίπεδο συνεργών. Η περιοχή αυτή όπως και συγκεκριμένα πρόσωπα τίθενται πλέον στο κάδρο των αρμόδιων Αρχών που προχωρούν τις έρευνες, έχοντας στη διάθεσή τους πληροφορίες και ευρήματα. Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση διακρίνεται για την σχολαστικότητά της καθώς  δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.

Όσο υπάρχουν εκκρεμότητες, η υπόθεση δεν θα κλείσει.

«Ξέρουμε ποια είναι η Στεφανία και ζητάμε την ποινική της δίωξη»

Οι δικηγόροι της κατηγο-ρούμενης Α. Λύτρας και Μ. Δρακωνάκης
Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης Α. Λύτρας και Μ. Δρακωνάκης

Στην ίδια κατεύθυνση, της ταυτοποιήσης δηλαδή τρίτων προσώπων που εμφανίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να έχουν διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην υπό διερεύνηση υπόθεση, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη και κ. Αλέξης Κούγιας,  αναμένεται να ζητήσουν σήμερα την επέκταση της ποινικής δίωξης και ως προς τη δεύτερη γυναίκα που εμφανίζεται  να βοήθησε, όπως υποστηρίζεται, την  38χρονη να παγιδεύσει τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Όπως αναφέρεται, η ..μυστηριώδης Στεφανία είναι υπαρκτό πρόσωπο με όνομα, επώνυμο, κινητό τηλέφωνο και λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 36χρονος φέρεται να αποκάλυψε ότι η Στεφανία τον φλέρταρε επίμονα τηλεφωνικά και τον προκαλούσε να βρεθούν για να γνωρίσει επιτέλους «τον γοητευτικό πρώην άνδρα της φίλης της».

«Φοβάμαι για τη ζωή μου»

Ως προς την 38χρονη, το Σάββατο, μετά από μία πολύωρη διαδικασία, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της.  Η 38χρονη, μητέρα δύο παιδιών από προηγούμενους γάμους, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη και πολλές φορές έβαλε τα κλάματα, υποστηρίζοντας ότι έκανε χρήση του υγρού ευρισκόμενη σε άμυνα καθώς είχε πέσει θύμα βιασμού και απειλών. Αρνήθηκε ότι υπήρξαν συνεργοί, διέψευσε ότι υπήρξε δεύτερη γυναίκα και επανέλαβε ότι φοβάται για τη ζωή της, ακόμα και μέσα στη φυλακή.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης της 38χρονης, κ. Απόστολος Λύτρας και Μάνος Δρακωνάκης, τόνισαν ότι στο στάδιο αυτό ήταν αναμενόμενη η προφυλάκιση καθώς η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί και λείπουν ακόμα οι απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως για την ποσότητα και την σύνθεση του υγρού, ιατρικές γνωματεύσεις κλπ.

Η απολογία της 38χρονης συγκέντρωσε πολλούς... περίεργους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο
Η απολογία της 38χρονης συγκέντρωσε πολλούς… περίεργους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Καθ΄όλη τη διάρκεια της απολογίας της 38χρονης, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια περισσότερο από περιέργεια λόγω της παρουσίας ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και των τηλεοπτικών συνεργειών. Από την άλλη πρόκειται για υπόθεση που έχει κυριαρχήσει στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών πανελλαδικά.

Την ίδια ώρα οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της υγείας του 36χρονου αναφέρουν ότι η κατάσταση του παραμένει σοβαρή και εκτιμάται ότι δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο λόγω κυρίως της μεγάλης διάβρωσης που έχει υποστεί ο λαιμός του με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται, να σπάνε τα αιμοφόρα αγγεία του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει