Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και βρες την καλύτερη προσφορά σε ρεύμα

289

Το ποσοστό των νοικοκυριών που αλλάζουν πάροχο ρεύματος μεγαλώνει κάθε μήνα. Ο κόσμος πλέον έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ΔΕΗ με τα υπέρογκα τιμολόγια, και καταφεύγει σε άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για ένα καλύτερο και πιο οικονομικό συμβόλαιο. Παράλληλα πολλές ιστοσελίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και βοηθάνε τους καταναλωτές να κάνουν σύγκριση παρόχων ενέργειας.

Εκεί μπορεί κανείς να βρει γρήγορα και εύκολα ένα οικονομικό πακέτο και να συγκρίνει πολλές εταιρείες μαζί. Μπορεί να δει γρήγορα τα οφέλη που μπορεί να έχει από κάθε προσφορά, στέλνοντας την δική του ενεργειακή κατανάλωση, για να πάρει μία τιμή σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα και τις δικές του ανάγκες σε κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατακλυζόμαστε από τηλεφωνήματα εταιρειών, που ψάχνω να μεγαλώσουν το πελατολόγιό τους και προσφέρουν δελεαστικά πακέτα, με πολλά προνόμιά, όπως και εκπτώσεις σε αγορές, που μπορεί να κάνει κάποιος σε διάφορα καταστήματα, κάνοντας χρήση δωροκάρτας που του παρέχει ο πάροχος. Πολλοί από αυτούς δίνουν τη δυνατότητα τις συστάσεις.

Αν προτείνεις σε ένα φίλο σου στην εταιρεία, μπορείς να δεις στο λογαριασμό σου μία σημαντική έκπτωση στην κιλοβατώρα.

Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίζουν, πάνω από όλα όμως πρέπει να κάνουμε τη δική μας σύγκριση τιμών και έρευνα πριν αναζητήσουμε κάποια δεύτερη γνώμη από τρίτους.

Ας δούμε λίγο κάποια προνομιακά πακέτα που προσφέρουν οι εταιρείες και πως αυτές θα προσαρμοστούν τον μήνα Νοέμβριο.

  • Στην NRG στο πρόγραμμα prime η χρέωση της κιλοβατώρας θα είναι στα 0,37€.
  • Η HΡΩΝ με το Generous, δίνει την κιλοβατώρα στα 0,37€.
  • Η ZeniΘ με το Power Home Basic χρεώνει την κιλοβατώρα στα 0,38€.
  • Η Protergia στο πακέτο Οικιακό MVP Plus η τιμη της κιλοβατώρας θα ειναι  στα 0,39€.
  • Η ΕΛΙΝ με το PowerOn! Home Comfort, η κιλοβατώρα θα πέσει στα 0,39€.
  • Η Volton Home, δίνει τιμή κιλοβατώρας 0,39€.
  • Η Watt & Volt με το πρόγραμμα  ZerO+ Casa, δίνει την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,40€.
  • Στο Οικιακό της Volterra η κιλοβατώρα θα είναι στα 0,42€.

Πέρα από τις τιμές της κιλοβατώρας όπως αυτές ανακοινώνονται κάθε 20 του μήνα και ισχύουν για τον επόμενο, σημαντικές είναι οι χρεώσεις που μπαίνουν σε κάθε τιμολόγιο οι οποίες αναλύονται ως εξής:

Οι χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος περιλαμβάνουν την ημερήσια χρέωση, μαζί με το πάγιο της εταιρείας. Επίσης θα πρέπει να δούμε και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που είναι η μεταφορά του κόστους μέσα από το εθνικό σύστημα μεταφοράς Η/Ε, και το εθνικό δίκτυο διανομής Η/Ε. Εδώ θα δούμε μία υπηρεσία κοινής ωφέλειας η οποία χρεώνεται και αυτή στο λογαριασμό.

Στις λοιπές χρεώσεις περιλαμβάνονται και κάποια τέλη, όπως είναι το τέλος της ΕΡΤ, το δημοτικό τέλος μαζί με το δημοτικό φόρο, όπως και το τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων. Βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και το ΦΠΑ.

Ένα άλλο κόστος που μπορεί να μπει στο λογαριασμό, είναι και ο τόκος υπερημερίας για λογαριασμό ληξιπρόθεσμο και όταν υπάρχει προηγούμενο υπόλοιπο. Καλό θα είναι βέβαια να πληρώνει κάποιος το λογαριασμό του εγκαίρως πριν τη λήξη, για να επωφελείται και την έκπτωση που μπαίνει τη συνέπεια των πληρωμών από όλες τις εταιρείες.

Έχοντας λάβει τα παραπάνω υπόψιν σας, για την επιλογή παρόχου μπορείτε να κάνετε καλύτερη σύγκριση και να πέτυχετε μια καλή προσφορά σε ρεύμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει