Θρήνος για τον Διονύση και τη Ράνια που χάθηκαν στην άσφαλτο

Στο πένθος οι οικογένειες, φίλοι και συνάδελφοι

2.786

Ο 36χρονος Διονύσης Ξυδιάς, ένας νέος επιστήμονας με λαμπρό μέλλον, είναι το τελευταίο θύμα της ασφάλτου στην Κρήτη. Ο άτυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή κοντά στα Σταυράκια Ηρακλείου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, φίλους, Πανεπιστήμιο και ΙΤΕ. Λίγες ώρες πριν, μία 60χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο τραυματίστηκε θανάσιμα. Η άτυχη γυναίκα έσβησε δίπλα στο εγγονάκι της, ούτε δύο ετών, που επέβαινε στο μοιραίο όχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Δύο ακόμα τραγωδίες που εκτινάσσουν στους 46 τους νεκρούς από τροχαία στην Κρήτη, από τις αρχές του έτους.

Ο Διονύσης, αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, δεν γλίτωσε τη ζωή του
Ο Διονύσης, αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, δεν γλίτωσε τη ζωή του

Ο άτυχος Διονύσης Ξυδιάς έχασε τη ζωή του πρωινές ώρες της Παρασκευής, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου,  όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του, πέρασε  στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε δένδρο, στο δρόμο προς Σταυράκια.

Ο 36χρονος, αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, δεν γλίτωσε τη ζωή του. Ο άτυχος Διονύσης ολοκλήρωνε το διδακτορικό του στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ήταν μέλος του «Εργαστηρίου Μικρο – Νανοδόμησης με υπερβραχείς παλμούς λέιζερ» με επικεφαλής τον Μανώλη Στρατάκη, ο οποίος επίσης έχει συγκλονιστεί από τον θάνατό του.

Στον τόπο του δυστυχήματος φίλοι και συνάδελφοι άφησαν μερικά λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου, ο οποίος καταγόταν από την Αθήνα.

Την Πέμπτη, στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Μπαλί θανάσιμα τραυματίστηκε και η 60χρονη Ράνια Μουρτζανού-Κιαγιά. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε, υπό συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε πάνω σε άλλο όχημα. Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι η οδηγός να «τυφλώθηκε» από τον ήλιο. Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια, ενώ «άγιο» είχε το εγγονάκι της, ούτε δύο ετών, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο ειδικό παιδικό κάθισμα. Η είδηση του θανάτου της άτυχης Ράνιας έχει βυθίσει στο πένθος συγγενείς, φίλους και γνωστούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει