Συμμετοχή της Thrivest Holdings στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας

ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕ 32,5%

386

H Thrivest Holdings Ltd   των επιχειρηματιών Δημ. Μπάκου, Ι. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου, με 32,5% είναι πλέον ο νέος μεγαλύτερος μέτοχος  της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Τελικώς στην αύξηση δεν μετείχε η Lyctos Participations, συμφερόντων του Μιχάλη Σάλλα, με αποτέλεσμα την μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στην τράπεζα από περίπου 20% σε 11,95%. Την επιτυχή ολοκλήρωση της αυξησης μετοχικού κεφαλαίου έκανε γνωστή η Παγκρήτια Τράπεζα  η οποία σε ανακοίνωση της τονίζει:

‘’Ολοκληρώθηκε σήμερα η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού € 98.708.350 με την έκδοση συνολικά 78.966.680 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μη ενσωματωμένων σε τίτλους μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,50 η κάθε μία, και με τιμή διάθεσης € 1,25 ανά μετοχή.

Ο επιτυχής σχεδιασμός της ΑΜΚ και ο συντονισμός των ενεργειών υλοποίησης από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κο Δ. Δημόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κο Α. Βαρθολομαίο, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη κάλυψη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, που οδήγησε στην αναδιαμόρφωση της μετοχικής σύνθεσης με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, της εδρεύουσας στην Κύπρο εταιρείας «THRIVEST HOLDING LTD» με ποσοστό 32,38%, που κατέστησε την εν λόγω εταιρεία το μεγαλύτερο μέτοχο.

Η «THRIVEST HOLDINDG LTD» αποτελεί επενδυτικό σχήμα των επιχειρηματιών κ.κ. Δημήτριου Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί μέτοχοι αυτής.

Με την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου η Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. θέτει γερές βάσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού της και την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της, ενισχύοντας την αναπτυξιακή της πορεία μέσω της φιλικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την εξαγορά του Ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Δ. Δημόπουλος δήλωσε: «Η ευρεία συμμετοχή και η απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση της Αύξησης επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη όλων των επενδυτών, αλλά και του νέου μας βασικού μετόχου, στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού οργανισμού που θα συνδράμει δυναμικά στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Ο διευθύνων σύμβουλος κος Α. Βαρθολομαίος με τη σειρά του δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους  τους μετόχους μας και τον καθένα προσωπικά και κυρίως τον νέο μας βασικό μέτοχο για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του στη Διοίκηση και στο στρατηγικό της πλάνο.

Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Τράπεζας για την αφοσίωσή τους και τη δέσμευσή τους στην επίτευξη των αναπτυξιακών μας στόχων. Συγκεντρώσαμε τα αναγκαία κεφάλαια που διασφαλίζουν την επιτυχή ολοκλήρωση του επιχειρηματικού μας σχεδιασμού, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι παλαιοί μέτοχοι, αλλά και οι νέοι που συνέδραμαν καθοριστικά στην επιτυχία της αύξησης».

Στην ανακοίνωση της Thrivest Holdings  τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Η είσοδος των τριών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό επενδυτικό πλάνο τους, με κύριο άξονα την Ελλάδα, που εστιάζει σε τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης όπως ο κλάδος των υποδομών, των ΑΠΕ, του Real Estate, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων, κ.ά. Σε αυτό το πλαίσιο ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μέσω της τεχνολογικών εξελίξεων μπαίνει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ανακάμπτει σταθερά και καθίσταται ικανότερος να διαδραματίσει τον κρίσιμο ρόλο του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η τοποθέτηση της Thrivest Holding  και των μετόχων της,   Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Παγκρήτια Τράπεζα, στις προοπτικές της να διεκδικήσει έναν σημαντικό ρόλο στο νέο τραπεζικό περιβάλλον με στόχο τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, τόσο στην Κρήτη που αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και η οποία αποτελεί και θα αποτελεί πάντοτε τη βάση της, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια όπου δυναμικά αναπτύσσεται.

Η απόφαση των τριών επενδυτών να στηρίξουν την αναπτυξιακή προοπτική της Παγκρήτιας Τράπεζας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης αντίστοιχα και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία έχει μπει σε σταθερή τροχιά εξωστρέφειας και σημαντικής βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της χώρας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει