ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ: ΕΛΜΕ κατά διευθυντή που προσέφυγε στον Εισαγγελέα

366

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τη «δήλωση εναντίωσης» που κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο Διευθυντής Γυμνασίου της πόλης, επειδή το σχολείο του τελούσε υπό κατάληψη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της διεκδικεί την απαλλαγή των μαθητών και των γονέων από κάθε κατηγορία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορούν να ποινικοποιούνται οι μαθητικοί αγώνες και τα συλλογικά μέσα πάλης. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «πρόκειται για μια απαράδεκτη από κάθε άποψη συμπεριφορά που ακυρώνει το ρόλο του διευθυντή ως παράγοντα δημοκρατικής ομαλότητας στο σχολείο, ενώ αμαυρώνει την ιδιότητα του δασκάλου ως πνευματικού λειτουργού και  παιδαγωγού που δομεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους μαθητές του.

Καταδικάζει επίσης την κάλυψη που παρείχαν, με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ οι διευθυντές της ΔΙΔΕ Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο διευθυντή του σχολείου που κατέθεσε στον εισαγγελέα εναντίον των  μαθητών του. Μια τέτοια κάλυψη  αντιβαίνει στις  βασικές αρχές της δημοκρατικής διοίκησης και παιδαγωγικής δεοντολογίας.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου δηλώνει ότι οι καταθέσεις στους εισαγγελείς εναντίον των μαθητών προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό και παιδαγωγικό ήθος των εκπαιδευτικών που με τον αγώνα τους – τόσο στις σχολικές αίθουσες, όσο και στο μαζικό επίπεδο – επιδιώκουν τη μύηση των μαθητών τους  στις υψηλές αρχές του δημοκρατικού διαλόγου, της ελεύθερης αντιπαράθεσης των ιδεών και  της διεκδικητικής δράσης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει