ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Πέφτουν οι υπογραφές για την Αγία Αικατερίνη

994

Μεγάλη στιγμή για την ιστορική συνοικία της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί η υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου  που αποτελεί πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας, που παίρνει σάρκα και οστά μετά από ένα πραγματικά τιτάνιο αγώνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης.

Ειδικότερα την ερχόμενη Δευτέρα 31 του μήνα ο δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός, υπογράφει σύμβαση για την αξιοποίηση ενός οικοπεδικού χώρου έκτασης 5.200μ2, επί της οδού Εμμ. Ξάνθου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο που τόσο ανάγκη το έχει η περιοχή. Ένας πανέμορφος χώρος, ο οποίος θα αποτελέσει πνεύμονα Αθλητισμού, Πολιτισμού και άλλων Κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος, «η πορεία αυτού του έργου υπήρξε δύσκολη και κακοτράχαλη, αφού πέρασε από 5 δημοτικές περιόδους, με πάρα πολλά εμπόδια, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και συνεχείς αναβολές υποβαθμίσεις και ακυρώσεις.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατάφερε με υπομονή και επιμονή να το φτάσει στη σημερινή ημέρα, αφού ξεκινούν  επιτέλους από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες κατασκευής  του αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου Αγίας Αικατερίνης γι’ αυτό και ολόκληρη η Συνοικία Αγίας Αικατερίνης χαίρεται και πανηγυρίζει, που ένας ακόμη μεγάλος στόχος επετεύχθη και το μεγάλο στοίχημα που είχε βάλει κερδήθηκε.

Στο συγκεκριμένο αυτό χώρο προβλέπεται να γίνουν στην ολοκληρωμένη του μορφή (Α΄ και Β΄ φάση) τα παρακάτω:

*Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 (calcetto) με συνθετικό χλοοτάπητα,

*Ένα γήπεδο μπάσκετ

*Ενα γήπεδο βόλεϊ,

*Μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ασκήσεις γυμναστικής και άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

*Αναψυκτήριο,

*Αποδυτήρια και Τουαλέτες ανδρών-γυναικών και ΑΜΕΑ.

*Παιδική χαρά

*Κερκίδες 300 καθήμενων,

*Ικανός χώρος στάθμευσης τροχοφόρων,

*Περίφραξη για την προστασία και έλεγχο του χώρου και

*Σύγχρονος κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός.

Το αθλητικό-πολιτιστικό πολύκεντρο Αγίας Αικατερίνης με την ολοκλήρωσή του θα είναι το στολίδι της περιοχής. Ένας σύγχρονος χώρος υγιούς ενασχόλησης όλων των ηλικιών με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που θα χαίρεται κανείς να τον επισκέπτεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει