Αντιδρά η αντιπολίτευση για τα Marder στον Έβρο

313

Την ανησυχία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει τα τεθωρακισμένα Marder στον Έβρο, ενώ είχε ανακοινωθεί εξαρχής ότι θα αντικαταστήσουν τα ΒΜΡ-1, που αποσύρθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου για να σταλούν στην Ουκρανία, εκφράζουν τόσο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο επίτιμος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Κοσμάς Χρηστίδης.

Την ανακοίνωση έκανε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «οι ένοπλες δυνάμεις έκριναν ότι εκεί θα είναι πιο χρήσιμα», ωστόσο η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν θέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ούτε έχει ενημερώσει με ποιο τρόπο θα αντικατασταθούν τα BMP-1 στα νησιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά να μάθει αν η αισιοδοξία του πρωθυπουργού πηγάζει «από το γεγονός ότι αντί τα τεθωρακισμένα οχήματα Marder να αντικαταστήσουν τα BMP1 που αποσύρονται από τα νησιά, θα τοποθετηθούν στον Έβρο;», ενώ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μιλά για «κενό στην ισχύ πυρός στα νησιά» και ρωτά «τι έχει αλλάξει από την αρχική ανακοίνωση».

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του σημείωσε ότι «προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει – χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί – ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα δεν θα επιστρέψουν στα νησιά αλλά θα τοποθετηθούν στον Έβρο!».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει