Α. Καφετζάκης: “Εύχομαι το νομοσχέδιο να μην περάσει”

484
Ο κ. Αλέξανδρος Καφετζάκης

“Το δημόσιο και το ιδιωτικό δεν πρέπει να μπερδεύονται”, είπε στο “Ράδιο Κρήτη” και στην εκπομπή του Μ. Αργυράκη ο Αλέξανδρος Καφετζάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου.

Ανέφερε πως το νομοσχέδιο αυτό δυναμιτίζει τα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όπως είπε χαρακτηριστικά “εύχεται” να μην περάσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά “το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών απορρίπτει το νομοσχέδιο” και συμπλήρωσε πως προέχει η ποιότητα της προσφερόμενης υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Καφετζάκη, είναι σωστό και δίκαιο να υπάρχουν γιατροί που θέλουν να απασχοληθούν στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο δεν θα πρέπει να μπερδεύονται.

Όπως είπε, υπάρχει η αίσθηση από πολλούς γιατρούς ότι με το νέο νομοσχέδιο θα αναβαθμιστούν οικονομικά και τόνισε πως “οι απολαβές σήμερα των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία είναι μικρές παρά τον φόρτο εργασίας και τις άθλιες, όπως τις χαρακτήρισε, συνθήκες εργασίας.

“Η μετακίνηση γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ακόμα και από νομό σε νομό είναι συχνή ενώ η συμπεριφορά των διοικητών προς τους γιατρούς είναι απαράδεκτη.

Υπάρχει κύμα παραιτήσεων σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ ανοίγουν θέσεις εργασίας όπως γίνεται για παράδειγμα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, δεν υπάρχει ενδιαφέρον” σχολίασε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών ΕΣΥ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει