Ξεναγήσεις ενηλίκων και οικογενειακά – εικαστικά εργαστήρια

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΗΣ”

213

Μία σειρά οικογενειακών εκπαιδευτικών–εικαστικών εργαστηρίων στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, όπου παρουσιάζεται η αναδρομική εικαστική έκθεση «Δημήτρης Τζάνης», σε επιμέλεια Λουϊζας Καραπιδάκη,θα πραγματοποιήσει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που ταξιδεύει γι αυτό το λόγο στο Ηρακλειο.

Οι ξεναγήσεις ενηλικών θα πραγματοποιηθούν σήμερα  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 18:00 και αύριο  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 12:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα οικογενειακά εκπαιδευτικά-εικαστικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, στις 18:45 – 19:45 και αύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, στις 13:15 – 14:15.

Τα εκπαιδευτικά-εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και γονείς θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του επιχορηγούμενου προγράμματος από το ΥΠΠΟΑ, με τίτλο: “Ζωγραφίζοντας το ’22” – Αποτυπώνοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις οικογενειακές ιστορίες των παιδιών με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Με μέσο την Τέχνη, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται με δημιουργικό τρόπο για μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, ενισχύοντας τη συλλογική μνήμη και φέρνοντας στο παρόν το προσφυγικό ζήτημα καθώς και διαχρονικά μηνύματα, όπως η αλληλεγγύη , ο σεβασμός, η αποδοχή του άλλου, η ενσυναίσθηση.

Υλοποίηση εργαστηρίων: Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια ΜΕΠΤ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει