ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ: Κανείς υπεύθυνος για το… έρπειν  της ασθενούς να πάει στην τουαλέτα

390

Την ώρα που ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας δήλωνε στην “Π” ότι «υπάρχουν ευθύνες και είναι ξεκάθαρο ότι θα αποδοθούν» για την υπόθεση της ασθενούς που όπως δείχνει βίντεο σερνόταν στο πάτωμα των ΤΕΠ και κανείς δεν την βοηθούσε να πάει τουαλέτα, αποδεικνύεται ότι είχε ήδη στα χέρια του το πόρισμα της ΕΔΕ που έβγαζε “λάδι” τους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Απαλλακτικό το πόρισμα

Στο πόρισμα της ΕΔΕ (με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου που έχει στη διάθεσή του ο διοικητής, ο οποίος έκανε τις σχετικές δηλώσεις στην εφημερίδα στις 29 του μήνα), αναφέρεται ότι η καταγγελία σύμφωνα με την οποία εργαζόμενη του νοσοκομείου έλεγε στην ασθενή που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ήταν επιθετική «άσ’ την να σέρνεται σαν το σκουλήκι να μάθει” δεν αποδεικνύεται.

Φταίει το… άγχος!

Αλλά… ακόμη και αν η φράση ειπώθηκε, αυτό έγινε γιατί οι εργαζόμενοι δούλευαν πολλές ώρες και είχαν άγχος!

Το συμπέρασμα του πορίσματος, κάνει το “μαύρο άσπρο” διαψεύδοντας το ίδιο το βίντεο, που έκανε το γύρο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, που διενήργησε ο γιατρός Στέλιος Καστρινάκης, οι γιατροί ήταν βοηθητικοί απέναντι στην ασθενή και μόνο μια μαρτυρία αναφέρει ότι η φράση “άστην να σέρνεται σαν το

σκουλίκι”! Μαρτυρία πως όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετή για να αποδοθούν ευθύνες, στον οποιοδήποτε.

Έτσι, όπως προκύπτει όλοι οι εργαζόμενοι, έκαναν καλά την δουλειά τους, σε αντίθεση με αυτά που δείχνει το απίστευτο βίντεο.

“Υπάρχουν ευθύνες και είναι ξεκάθαρο ότι θα αποδοθούν” είχε δηλώσει στην “Π” ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, ο οποίος παρέλαβε το πόρισμα της ΕΔΕ για το περιστατικό ασθενούς που σερνόταν στο πάτωμα των ΤΕΠ ζητώντας βοήθεια για να πάει στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε πολίτης, ανεβάζοντας μάλιστα βίντεο, στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλοδαπή ασθενής που δεν μπορούσε να περπατήσει σερνόταν στο πάτωμα των ΤΕΠ και το προσωπικό φέρεται να τη χλεύαζε χωρίς να της προσφέρει καμία βοήθεια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μια τουρίστρια βρισκόταν στα ΤΕΠ με τραύματα και ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, το προσωπικό των ΤΕΠ φέρεται να την ειρωνεύτηκε για απάντηση. Στο τέλος, όπως αναφέρει, η ασθενής ξεκίνησε η ίδια να πάει στην τουαλέτα, σερνόμενη στο πάτωμα, ενώ κάποιοι φέρονται να έλεγαν “ασ’ την να σέρνεται σαν το σκουλήκι για να μάθει” σύμφωνα με το Zarpanews.

Η καταγγελία, εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε και εγγράφως στη διοίκηση του νοσοκομείου, με τον διοικητή να απαντάει σε σχετική ερώτηση ότι έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ:

“Επικοινώνησα με τη κυρία που κάνει την καταγγελία, της ζήτησα να την κάνει και εγγράφως σε εμάς, όπως και έγινε. Έχω διατάξει να διεξαχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ για το συμβάν και εκφράζω συγγνώμη για το
περιστατικό αυτό. Η ασθενής, εξ όσων μου έχει αναφερθεί, ήταν υπό την επήρεια μέθης και σε διέγερση, αλλά και πάλι θα έπρεπε να έχει την κατάλληλη αντιμετώπιση” είχε δηλώσει ο Γιώργος Μπέας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει