ΚΑΣΤΕΛΙ: Δεσμεύσεις για την πολεοδομική μελέτη

198

Τη δέσμευση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική μελέτη Αρκαλοχωρίου και Καστελίου, απέσπασε ο βουλευτής Ηρακλείου Β.Κεγκέρογλου, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μια πρώτη εκτίμηση κόστους, προκειμένου να ενταχθούν ολοκληρωμένα οι μελέτες που αφορούν  στους δύο οικισμούς, είναι ως προϋπολογισμός της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων συν ΦΠΑ ενώ δεσμεύτηκε ότι το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, που έχει ανατεθεί, θα λάβει υπόψη όλες τις μελέτες που εξελίχτηκαν έστω και αν δεν τελείωσαν στον χρόνο και βεβαίως θα επικαιροποιηθούν.

Νωρίτερα ο κ. Κεγκέρογλου έσπευσε να τονίσει ότι η μελέτη αυτή για το Καστέλι που είναι το κέντρο μιας συστάδας οικισμών-έχει ανατεθεί εδώ και χρόνια, έχει προχωρήσει σημαντικά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού εκκρεμεί τόσο η οριοθέτηση δύο ρεμάτων, Καστελίου και Πολυθέας, όσο και οι επόμενες ενέργειες που προβλέπονται μέχρι την υπογραφή της.

Επειδή πρόσφατα και με αφορμή την κατασκευή του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Καστελίου ανατέθηκε από το Υπουργείο το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και με δεδομένη την ανάγκη του ενιαίου πολεοδομικού σχεδιασμού του δήμου, ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να ολοκληρωθεί και αυτή η μελέτη, μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες καθώς και του Αρκαλοχωρίου και να ενταχθούν στο υπό εκπόνηση τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει