Δεν είναι αήττητη!

270

Ήταν και η Μάγια Τσόκλη στο Προεδρικό Μέγαρο. Καλεσμένη της προέδρου όπως και οι άλλες γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

«Ποικιλοτρόπως συμβολική η σημερινή μέρα, μας βρήκε στους υπέροχους (και ανοιχτούς πλέον στο κοινό) κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, για μια ουσιαστική κουβέντα περι καρκίνου του μαστού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. 6 γυναίκες που το ζήσαμε (ή και το ζούμε) μιλήσαμε για ένα θέμα που αφορά όλους μας, με ηρεμία, ειλικρίνεια και χιούμορ.

Κάθε προσωπική ιστορία διαφορετική και ίδια συγχρόνως, ένα πριν και ένα μετά για όλες μας. Σκεφτόμουν πόσο τυχερές -μέσα στην ατυχία μας- είμαστε που νοσήσαμε τον 21ο αιώνα, με την αλματώδη ιατρική πρόοδο στη συγκεκριμένη ασθένεια να τη καθιστά πλέον ιάσιμη εφόσον -πάντα- εντοπιστεί εγκαίρως.

Όποτε, που καταλήγουμε; Στις προληπτικές εξετάσεις, φυσικά, (ψηλάφηση, μαστογραφία, υπερήχους) με πρόγραμμα και με προτεραιότητα! Κυρία Πρόεδρε, ευχαριστούμε, να είμαστε καλά!» έγραψε η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη. Ήταν εκεί η συγγραφέας Ρέα Βιτάλη, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η αθλητικογράφος Έλενα Μπουζαλά, η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη και η ποιήτρια Δανάη Σιώζιου  που περιέγραψαν την εμπειρία τους με τον καρκίνο του μαστού στην κα Σακελλαροπούλου, δείχνοντας πως η ασθένεια δεν είναι αήττητη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει