ΔΕΥΑΗ: Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι;

301

Ευχάριστα νέα για το μέλλον της ΔΕΥΑΗ έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ που ανακοίνωσε ότι σήμερα θα έχουμε το νέο Γενικό Διευθυντή και ως το Μάρτιο θα έχουν προσληφθεί 52 άτομα τα οποία θα ενισχύσουν το αποδεκατισμένο προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης με την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι το 1984 που ιδρύθηκε η ΔΕΥΑΗ, υπήρχαν 15 αγωγοί που έριχναν στη θάλασσα χωρίς επεξεργασία όλα τα λύματα, ενώ το 1991 έγινε η πρώτη μελέτη δικτύων αποχέτευσης ύδρευσης και ομβρίων και ως το 2002 είχαν ολοκληρωθεί τα βασικά σημεία τους. Σήμερα έχουμε 1.300 χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης και ομβρίων.

Αναλυτικότερη τεχνική περιγραφή έκανε η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΗ κα. Π.Τζαβλάκη η οποία μίλησε για τη διαδρομή και το τεράστιο έργο που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, για το σχεδιασμό σε μελετητικό επίπεδο ώστε να καλυφθούν οι μεσομακροπρόθεσμες ανάγκες του Δήμου στην αποχέτευση την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων και τα δίκτυα ύδρευσης.

Ο οικονομικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ κ. Φοινικιανάκης εξήγησε ότι τη φετινή χρονιά η δημοτική επιχείρηση κατέγραψε κέρδη λόγω της μεσοσταθμικής αύξηση 25%, ενώ τα προηγούμενα χρόνια εμφάνιζε μείωση.

Όπως περιέγραψε, τα υπόλοιπα από τις οφειλές των καταναλωτών φτάνουν τα 17 εκ ευρώ, έδωσε το πλαίσιο διαμόρφωσης της τιμολογιακής πολιτικής τονίζοντας ότι φέτος θα ανατεθεί σχετική μελέτη αφήνοντας παράθυρο για μείωση των κοστολογίων αν τα οικονομικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι η ΔΕΥΑΗ  το 2020 – 21 κατέγραψε μείωση εσόδων ενώ το μεγάλο βαρίδι που καλείται να διαχειριστεί είναι τα  δάνεια που εκκρεμούν τα οποία εξυπηρετούνται.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει