CRETAN TASTE AWARDS 2022: Σήμερα τα βραβεία γαστρονομικής υπεροχής

437

Τα Cretan Taste Awards 2022 επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά για να επιβραβεύσουν τα υψηλής ποιότητας, αυθεντικά προϊόντα, τους καλύτερους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην γαστρονομική υπεροχή της Κρήτης.

Η τελετή απονομής των Cretan Taste Awards πραγματοποιείται σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Τα βραβεία έχουν ως στόχο τους να αναδείξουν τους κορυφαίους εκπροσώπους της κρητικής γεύσης, τις καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, τους χώρους εστίασης, τους παραγωγούς και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της Κρήτης.

Η κούρσα των βραβείων κορυφώνεται σε μια μοναδική βραδιά με την απονομή τους στους νικητές που αναδείχθηκαν έπειτα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και γευστική δοκιμή από την έγκριτη και πολυσυλλεκτική κριτική επιτροπή των ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με γνώμονα την ποιότητα και την καινοτομία.

Έξι ενότητες (Best in Foodservice Secto,  Βest Places, Best Actions & Initiatives, Best Producers, Best Products, Best Drinks), με διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης η καθεμία, πρόκειται να προσφέρουν μια σφραγίδα διάκρισης και την αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων. Εστιατόρια, Ταβέρνες, Οινοποιεία, Φούρνοι, Δράσεις και πρωτοβουλίες ανάδειξης της κρητικής κουζίνας, Παραγωγοί, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Αλλαντικά, Ελαιόλαδα, Προϊόντα ραφιού, και Ποτά, θα μπουν στο μικροσκόπιο της κριτικής επιτροπής των βραβείων, ώστε να αναδειχθούν οι καλύτεροι. Η Τελική Ημερομηνία Υποβολής Υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Την κριτική επιτροπή με πρόεδρο την Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότ. Eρευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, απαρτίζουν καταξιωμένα μέλη από όλους τους χώρους της γαστρονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ανάμεσά τους οι σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, Εμμανουήλ Κυριακίδης (Greek Taste Beyond Borders), Μάνος Μακρυγιαννάκης (Σεφ-ιδιοκτήτης του «PHILEMA» στις Βρυξέλες), Jean Charles Metayer, Νίκος Στράγγας, Γρηγόρης Χέλμης, Παναγιώτης Γιακαλής, Σταμάτης Τσίλιας, οι ειδικοί του κρασιού:  Κωνσταντίνος Λαζαράκης (WSPC), Γιώργος Λούκας, Ανδρέας Ματθίδης, Άρης Τσέλεπος.

Ο Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι Olive Oil Sommelier: Παναγιώτης  Παπανικολόπουλος, (Σύμβουλος παραγωγής και ποιότητας Oliverse), Ελευθερία Γερμανάκη (Supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Ελαιολάδου Κρήτης και Διεθνής Κριτής Ελαιολάδου), Γιάννης Καρβέλας, (Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής PARATUS Europe, Pro Olive Oil Expert).

Οι bar consultants Αρης Χατζηαντωνίου (Metaxa International Brand Ambassador), Δημήτρης Κιάκος (Λοκάλι,Co-founder of O/purist Tsipouro), Γιάννης Κοροβέσης (Bar consultant – founder of bitterbooze.com).

Οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin chef, JP McMahon, Michelin-Star Chef, Founder of Ireland’s Food Festival Food on the edge και Joel Castanyé, Chef & συνδιοκτήτης La Boscana restaurant στην Ισπανία.

Οι έγκριτοι δημοσιογράφοι Nίκη Μηταρέα, Άρτεμις Τζίτζη,  Ντένυ Καλλιβωκά, (International Difford’s Guide for Greece and Cyprus), κ.α.

Tα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει