Στην τελική ευθεία με Σούνακ και Τζόνσον

328

Μπορεί να μην ήταν έκπληξη, ωστόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, επιβεβαίωσε και επίσημα ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας και της ηγεσίας των Τόρυ, μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση», ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter. «Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός».

Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που παραιτήθηκε για να παραχωρήσει την ηγεσία στη Λιζ Τρας, επανήλθε θεωρώντας εθνική υποχρέωση του να παραμείνει ενεργός στην κούρσα της διαδοχής, γι’ αυτό και προσπαθούσε εκ νέου να εξασφαλίσει τη στήριξη βουλευτών του κόμματος του. Παρ’ όλα αυτά, προβεβλημένα στελέχη της δεξιάς πτέρυγας του Συντηρητικού κόμματος συντάχθηκαν με τον Ρίσι Σούνακ, το μέλος δηλαδή της παράταξης που θεωρείται ότι πρόδωσε τον Τζόνσον.

Γνωστές προσωπικότητες, που στο παρελθόν είχαν στηρίξει τον Μπόρις Τζόνσον, εμφανίστηκαν τώρα να τάσσονται υπέρ του πρώην υπουργού Οικονομικών Σούνακ εν όψει μιας πρώτης ψηφοφορίας των συντηρητικών βουλευτών σήμερα. Πάντως, ο Κρις Χίτον-Χάρις, υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε στο Sky News ότι θεωρεί βέβαιο ότι ο Τζόνσον θα εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη και θα είναι σίγουρα υποψήφιος.

Η Πένι Μόρντοντ από την πλευρά της, δήλωσε ότι παραμένει στη μάχη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους της Ρίσι Σούνακ και Μπόρις Τζόνσον σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δεδηλωμένων υποστηρικτών τους, απορρίπτοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συζητήσει μια συμφωνία με τον Τζόνσον.

«Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για να κερδίσω», δήλωσε η Μόρντοντ σήμερα στο BBC. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συζήτησε με τον Τζόνσον την αποχώρησή της από τη διαδικασία, με αντάλλαγμα ένα αξίωμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει