Τρισάγιο στο Μαρτινέγκο για τον Ν. Καζαντζάκη

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΦΝΚ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΥΓΕΝΙΟ

329

Τρισάγιο στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο, όπου βρίσκονται οι τάφοι του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη θα τελέσει και φέτος στις 26 Οκτωβρίου ,ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος κρητικός, η   Διεθνής Εταιρεία Φίλων του συγγραφέα.

Φέτος, το τρισάγιο στη μνήμη του μεγάλου συγγραφέα για τα 65 χρόνια από τον θάνατο του, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, στις 12.00 το μεσημέρι.

Στις 8.30 βράδυ της ίδιας ημέρας (26/10/2022) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη στην οποία λαμβάνουν μέρος μέλη και φίλοι της ΔΕΦΝΚ καθώς και αναγνώστες του Καζαντζακικού έργου από την Ελλάδα και τον κόσμο. Το θέμα που θα συζητηθεί είναι «Η ανθρώπινη φιλία στο Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Την παρουσίαση θα κάνει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας και υπεύθυνη της Παγκόσμιας Λέσχης της ΔΕΦΝΚ. Θα αναγνωστούν, επίσης, αποσπάσματα που έχουν επιλέξει οι συμμετέχοντες και θα σχολιαστούν στη διάρκεια της βραδιάς.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν μπορούν να κάνουν χρήση του συνδέσμου:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/81059036655?pwd=Y2hhQ25sQ3Z4Ni9OenA2SWxJZHlRUT09

Meeting ID: 810 5903 6655 Passcode: 846814

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω Youtube στο κανάλι ΔΕΦΝΚ ΕΛΛΑΔΑ,  στον σύνδεσμο

https://www.youtube.com/channel/UCb6LiCgC2li4w1BMjs8y4YQ

Επικοινωνία: [email protected]

 

Αύριο τρισάγιο για Γ. Ανεμογιάννη, Τιτίκα Σακλαμπάνη

Επίσης τρισάγιο στους τάφους του Γιώργου Ανεμογιάννη, ιδρυτή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και της Τιτίκας Σακλαμπάνη, που διετέλεσε διευθύντρια του Μουσείου και ήταν επίτιμα μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, θα τελεστεί αύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί, στο παλαιό κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το τρισάγιο γίνεται από την ΔΕΦΝΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει