Συνεχίζονται οι μάχες στη Χερσώνα

204

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της  σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της ρωσικής κατοχικής διοίκησης της περιοχής.

Οι φιλορωσικές δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες να μεταφερθούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου ποταμού, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν αντεπίθεση.

Το Κίεβο χαρακτήρισε “εκτοπισμό” αυτό το είδος μετακίνησης πληθυσμού, μετά την ανακοίνωση αυτήν την εβδομάδα από τις φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας ότι προγραμματίζουν να απομακρύνουν περίπου 50.000-60.000 ανθρώπους τις επόμενες έξι ημέρες εν μέσω κλιμακούμενων πιέσεων από την ουκρανική αντεπίθεση.

Η ρωσική κατοχική διοίκηση της Χερσώνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι το Κίεβο έριξε 12 ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς HIMARS σε σημείο διέλευσης αμάχων κοντά στη γέφυρα Αντονόφσκι και ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11. Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο και κυκλοφορική συμφόρηση από οχήματα που περίμεναν να διασχίσουν τον ποταμό.

Την Πέμπτη επίσης, είχε αναφερθεί ότι 15.000 άνθρωποι πέρασαν τον ποταμό για να καταφύγουν στην αριστερή του όχθη, στο πλαίσιο της εκκένωσης της περιοχής που έχουν διοργανώσει οι φιλορωσικές δυνάμεις. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την Χερσώνα, την πρώτη σημαντική ουκρανική πόλη που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο, λίγο μετά την έναρξη της εισβολής τους στην Ουκρανία.

«Η Χερσώνα θα αντισταθεί ως τον τελευταίο άνδρα», πρόσθεσε σε χθεσινή ανάρτησή του ο Στρεμούσοφ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει