Να και τα μακαρόνια

140

Ο Ιταλός πρεσβευτής στο Λονδίνο επέκρινε χθες Πέμπτη το περιοδικό The Economist διότι στο εξώφυλλο του τεύχους του που κυκλοφορεί χρησιμοποιεί «τα πιο τετριμμένα στερεότυπα» για την πατρίδα του.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του γνωστού για το ιδιόρρυθμο χιούμορ του περιοδικού εικονίζει την απερχόμενη πλέον πρωθυπουργό της Βρετανίας, τη Λιζ Τρας, με αμφίεση που παραπέμπει σε ρωμαίο εκατόνταρχο – περικεφαλαία, μια πίτσα για ασπίδα (λείπει ένα κομμάτι), πιρούνι με μακαρόνια αντί για ακόντιο στο αριστερό χέρι. Τίτλος: «Welcome to Britaly».

Ο πρέσβης της Ιταλίας στο Λονδίνο Ίνιγκο Λαμπερτίνι στηλίτευσε μέσω Twitter το ότι το περιοδικό «δυστυχώς» εμπνεύστηκε «από τα πιο τετριμμένα στερεότυπα» για την Ιταλία. «Αν και η μακαρονάδα και η πίτσα είναι τα πιο περιζήτητα φαγητά στον κόσμο, ως η δεύτερη σημαντικότερη βιομηχανική χώρα στην Ευρώπη, στο επόμενο εξώφυλλό σας θα σας υποδεικνύαμε να διαλέξετε έτσι για αλλαγή κάτι από τους τομείς μας της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας ή της φαρμακοβιομηχανίας», πρόσθεσε δηκτικά ο διπλωμάτης.

ΛΙΖ ΤΡΑΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει