Διακρίσεις για τα νοσοκομεία της Κρήτης

273
Ο διοικητής του Βενιζελείου στη βράβευση

Σάρωσε η Κρήτη στα βραβεία Healthcare Business Awards 2022, μία διοργάνωσε που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την διάκριση των βέλτιστων πρακτικών επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, εξωστρέφειας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της υγείας.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» τιμήθηκε με το BRONZE βραβείο.

Το Νοσοκομείο ξεχώρισε στην κατηγορία «Αποτελεσματική Διοίκηση Δημοσίου Νοσοκομείου», αποσπώντας το βραβείο για την διαδικτυακή πλατφόρμα “e-praktiki” που δημιουργήθηκε για την υποστήριξη των διαδικασιών πρακτικής άσκησης φοιτητών/σπουδαστών στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» και την συνεργασία με τους φορείς εκπαίδευσης. Στοχεύει στην ενίσχυση της δικτύωσης, της επικοινωνίας και παράλληλα στην εξοικονόμηση ανθρώπινων και υλικών πόρων μέσω του τρίπτυχου «λιγότερος χρόνος, λιγότερο χαρτί, λιγότερα χρήματα» (less time, less paper, less money).

Η πλατφόρμα “e-praktiki” αποτελεί ένα προϊόν σύμπραξης του Γραφείου Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Πληροφορικής και του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού που υλοποιήθηκε πρωτοβούλως και χωρίς κόστος.

 

Διακρίσεις για τα νοσοκομεία της Κρήτης
Ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης παραλαμβάνει
τα βραβεία

Παράλληλα, στην κατηγορία Ψηφιακός Μετασχηματισμός έλαβε το GOLD βραβείο το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ) – Ελληνικό Ινστιτούτο DRG η Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την Εφαρμογή του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών και Κωδικοποίησης Ιατρικών Διαγνώσεων και Πράξεων κατά DRG σε όλα τα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με τη χρήση ηλεκτρονικού ιατρονοσηλευτικού φακέλου.

Στην κατηγορία Ποιότητα Υπηρεσιών & Φροντίδας Ασθενών, το Ιατρείο πόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων έλαβε το BRONZE βραβείο.
Για τις Υπηρεσίες Ψηφιακής Υγείας & Ιατρικής Πληροφορικής ξεχώρισε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τα e- Αποτελέσματα με GOLD βραβείο.

Στην κατηγορία Ψηφιακές Υπηρεσίες έλαβε GOLD βραβείο το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου για την υλοποίηση προγράμματος προετοιμασίας γονεϊκότητας στο ΚΥ Κρακλείου Κρήτης της 7ης ΥΠΕ με τη χρήση εργαλείων πληροφορικής και κατ’ οίκον περιγεννητική φροντίδα.
Στην κατηγορία Ερευνητικά Κέντρα, διακρίθηκε με GOLD βραβείο το Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας και με BRONZE η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης | Ψηφιακό Κέντρο Εκπαίδευσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας (Primary Care Training Hub): Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Πρώτες Εμπειρίες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει