«Όχι» Σταϊκούρα σε αναγκαστικούς πλειστηριασμούς από funds κόκκινων δανείων

203

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να φέρνει νομοθετική ρύθμιση που θα επέτρεπε στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων (τα funds των κόκκινων δανείων) να προχωρούν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και σε πλειστηριασμούς έβαλε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τράπεζες και εταιρείες «κόκκινων δανείων» προκειμένου όπως είπε «να ευθυγραμμιστούν με την πολιτεία για την επίλυση του ζητήματος (σ.σ. ιδιωτικού χρέους). Παρά την πρόοδο οι χρηματοδοτικοί φορείς υστερούν. Δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ούτε οι τράπεζες ούτε οι εταιρείες με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις. Προσδοκούμε να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους γιατί έχουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία».

Η τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα προκάλεσε μάλιστα, την ενόχληση του προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Βασίλη Ράπανου ο οποίος σχολίασε «όπως ακούσατε οι τράπεζες έχουν την ευθύνη για όλα τα κακά σε αυτόν τον τόπο» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «διαχειριζόμαστε τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών. Όχι των καπιταλιστών ή των μετόχων. Μας κατηγορούσατε στο παρελθόν και είχατε σε μεγάλο βαθμό δίκαιο ότι κάναμε εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, δανεικά και αγύριστα. Θέλετε πάλι να πάμε στα ίδια; Όχι. Αναλαμβάνουμε λελογισμένους κινδύνους».

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει