Και για απόπειρα απόδρασης κατηγορείται ο 35χρονος με την κόκα

173

Εκτός από την κακουργηματική δίωξη περί ναρκωτικών, ο 35χρονος Αλβανός που συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Φαιστού με συνολική ποσότητα 107 γραμμαρίων κοκαίνης, κατηγορείται και για απόπειρα απόδρασης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όταν πλέον τον ακινητοποίησαν, αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, τον έδεσαν πισθάγκωνα και τον έβαλαν στο πίσω κάθισμα του περιπολικού προκειμένου να τον μεταφέρουν στο Τμήμα. Ξαφνικά, όπως υποστηρίζεται, είδαν τα χέρια του ελεύθερα μπροστά και τις χειροπέδες σπασμένες.

Η κατηγορία αυτή περί απόπειρας απόδρασης σχολιάστηκε με έμφαση χθες από τον συνήγορο υπεράσπισης του 35χρονου, Διονύση Βέρρα, ο οποίος εμφανίστηκε έκπληκτος για το πώς ο κρατούμενος, όπως του αποδίδεται, κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και να απελευθερώσει τα χέρια του.

Υποστήριξε αφενός ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί εκτός και αν υπάρχει αστοχία υλικού, αφετέρου άφησε αιχμές για τη μεταφορά του εντολέα του με βάση όσα επικαλέστηκε ο τελευταίος ενώπιον του εισαγγελέα. Υποστηρίζεται δηλαδή ότι ασκήθηκε πίεση εντός περιπολικού και επιφυλάχθηκαν να πουν περισσότερα τις επόμενες ημέρες.

Ο 35χρονος αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος. Ο 35χρονος οικοδόμος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή Τυμπακίου-Μοιρών, με υπαίθριες καβάτζες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα 107 γραμμάρια κόκας ήταν σε μορφή «βράχου» και εκτιμάται ότι η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να δώσει περί τις 170 δόσεις. Ως προς τα ναρκωτικά, ο 35χρονος φέρεται επίσης να αρνείται την κατηγορία.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει