Φθινοπωρινές εξορμήσεις και πεζοπορίες

377

Σε απάτητα μονοπάτια αλλά και στα πανέμορφα Αστερούσια θα βρεθούν για φθινοπωρινές εξορμήσεις φορείς και σύλλογοι  ενώ κάποιοι άλλοι θα πεζοπορήσουν σε όμορφες περιοχές κοντά στην πόλη.

Συγκεκριμένα:

Εξόρμηση  σε απάτητα μονοπάτια από τον Πεζοπορικό Όμιλο  Ηρακλείου

Πεζοπορία σε απάτητα μονοπάτια θα πραγματοποιήσει αυτή την Κυριακή,

23 Οκτωβρίου ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου. Η αρχή θα γίνει  από το γραφικό Μέρωνα (610μ. υψόμετρο)  και το τέλος , λίγο έξω από την Πατσό (410μ.) Το λεωφορείο θα  μεταφέρει τους συμμετέχοντες αν το επιτρέψουν οι συνθήκες σε απόσταση 1,5 χλμ. στην είσοδο του φαραγγιού του Αγίου Αντωνίου, όπου θα δοθεί χρόνος για χαλάρωση, περίπατο και φαγητό για όποιον επιθυμεί.

Η πεζοπορία είναι μεσαίας δυσκολίας (μπλε) δεν συνίσταται όμως για αρχάριους.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ, ΜΠΑΤΟΝ

Ώρες Πορείας : 6

Επικεφαλής : Νίκος Πετούσης

Ώρα Αναχώρησης : 8 π.μ από τα ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΟΠΟΡΤΑ

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα Τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588

Κοντά στην πόλη θα πεζοπορήσει  ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Μία πεζοπορική διαδρομή κοντά στην πόλη   θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 23-10-2022.

Το ξεκίνημα θα γίνει  από την δεύτερη διακλάδωση του ΒΟΑΚ που πηγαίνει προς Αγ. Πελαγία. Οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν   προς το ακρωτήρι ‘Σταυρός’ και τον λόφο του “Μπομπιά”.

‘’Το τελευταίο κομμάτι της απόληξης του ακρωτηρίου είναι στενό και προχωράμε πάνω σε εντυπωσιακό βράχινο πεδίο. Φθάνουμε στην άκρη όπου βρίσκεται η εκκλησία Αγ. Σώζων που γιορτάζει στις 7 του Σεπτέμβρη και ανήκει στην κοινότητα της Αχλάδας. Αφού καθίσουμε εδώ και απολαύσουμε το τοπίο, θα επιστρέψουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω’’, επισημαίνεται.

Ω.Π.  4   Β.Δ.  1

Στην συνέχεια με το λεωφορείο θα μεταβούν στο Φόδελε για βόλτα και φαγητό όποιος επιθυμεί.

Αρχηγός: Παπουτσάκης  Αντώνης 6936-666700. Αναχ:  08:00

Με  μάσκες προσώπου μέσα στο λεωφορείο

Στους πρόποδες                των Αστερουσίων  και τη νότια ακτογραμμήÔ Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Πεζοπορία σε μια όμορφη διαδρομή στους πρόποδες των Αστερουσίων και τη νότια ακτογραμμή, διοργανώνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ,ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου .

Η αρχή θα γίνει από το χωρίο του Λέντα, την αρχαία Λέβηνα και το Ασκληπιείο  ενώ το τέλος της διαδρομής θα είναι  έξω από το χωριό Κρότος, όπου θα  περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή .

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 15 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες (7-8 ώρες με τις στάσεις )

Β.Δ.: 1+ (Λόγω χιλιομέτρων) *Όλες οι πορείες του συλλόγου υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθούν άρα και τα νούμερα των αποστάσεων και της χρονικής διάρκειας τους να αλλάξουν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά παπούτσια, σακίδιο, αντιανεμικό, αδιάβροχό, νερό και σνακ. Φυσικά μαγιό για όσους ενδιαφέρονται να κολυμπήσουν στην παραλία της Τρυπητής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Από το παρκινγκ του ΑΒ Βασιλόπουλος στον Άγιο Νικόλαο στις 7.00π.μ. Τιμή εισιτηρίου 15€! Διάρκεια ταξιδιού περίπου 2.30’. Επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο μέχρι τις 20.00μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576 17.30-21.00).  Δηλώσεις συμμετοχής – Πληρωμή εισιτηρίων στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (2841028173, ώρες καταστημάτων) ως σήμεραΠαρασκευή 21 Οκτωβρίου το βράδυ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει