Εξολόθρευσαν τις σφήκες, ανάρρωσε ο καθηγητής

Όλα καλά στο σχολείο μετά την επίθεση…

370

Μετά από ένα 24ωρο ανησυχίας, ακόμα και πανικού, τέλος καλό όλα καλά με τις σφήκες στο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου.

Οι σφήκες είχαν δημιουργήσει φωλιά σε πλαστική υδρορροή σε ένα σημείο του σχολείου, όπως είναι γνωστό στον χώρο λειτουργεί, επίσης, το Πρότυπο Γυμνάσιο αλλά και το 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου, στην περιοχή του Εσταυρωμένου. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος ως τη στιγμή που το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν τον αγιασμό, ένας εκπαιδευτικός του Λυκείου πέταξε κάτι στον κάδο. Αυτή η κίνηση εξαγρίωσε τις σφήκες και του επιτέθηκαν! Ο καθηγητής ευτυχώς δεν ήταν αλλεργικός κι έτσι η ανάρρωση ήταν εύκολη υπόθεση, η υγεία του δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Την Τετάρτη βρέθηκε στο σχολείο τρεις φορές γεωπόνος για απεντόμωση, τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί. Τα μαθήματα έγιναν κανονικά, ωστόσο, από την Τετάρτη το σχολείο είχε δώσει οδηγίες σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για το τι πρέπει να προσέξουν και ποια σημεία να αποφύγουν.

Η όλη διαδικασία της εξολόθρευσης των σφηκών έγινε με τη συνεργασία του σχολείου, της σχολικής επιτροπής και της αντιδημαρχίας του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΑΤΡΙΣ ΓΙΑ ΣΦΗΚΕΣ Κ.ΤΡΙΧΑΣ
Η «Π» είχε αναδείξει το πρόβλημα

Το δημοσίευμα

Η «Π» είχε αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει και στην ενδοχώρα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Ο επιμελητής  του Εργαστηρίου Αρθροπόδων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Παν/μιο Κρήτης, Απόστολος Τριχάς (MSc, PhD) είχε εξηγήσει πως το κλίμα και ο τοπικός καιρός μπορεί να επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα τη δυναμική των πληθυσμών των περισσότερων εντόμων.

Η θερμοκρασία π.χ. εύκολα μπορεί να τροποποιήσει το ρυθμό ανάπτυξης, αναπαραγωγής αλλά και θνησιμότητας ενός είδους εντόμου. Όμως, ενώ συχνά καταγράφονται περιβαλλοντικές πιέσεις όπως η ξηρασία και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας πριν από τις επιδημίες εντόμων, ο ακριβής τρόπος δράσης αυτών των τάσεων είναι άγνωστος ή μάλλον, συχνά διαφορετικός σε κάθε μια περίπτωση!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει