Επέτρεψε στα σωματεία να παίξουν μπάλα η ΕΠΟ

ΕΠΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ / ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ»

145

Την άμεση έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα ενέκρινε όπως αναμενόταν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Συνεπώς από το προσεχές σαββατοκύριακο, θα υπάρξει αγωνιστική δράση στις τοπικές κατηγορίας όλων των Ενώσεων (στην ΕΠΣΗ αρχίζει μόνο η Α1) ενώ θα επιταχυνθεί η διαδικασία και για την έναρξη της Γ’ Εθνικής και των γυναικείων πρωταθλημάτων.

«Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας θα επαναρχίσουν άμεσα, έπειτα και από την εκπεφρασμένη επιθυμία πολλών σωματείων, παραγόντων, γονέων και αθλητών να επιστρέψουν σε αγωνιστική δραστηριότητα.

Τονίζεται, ωστόσο, ότι για την ΕΠΟ, το όλο θέμα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων δεν τελειώνει σήμερα, αλλά μόλις αρχίζει», αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεών της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Δίκη», η απόφαση της Ε.Ε., πάρθηκε με 14 «ναι», 1 «όχι» (Διακοφώτης) και 1 «παρών» (Αγραφιώτης) Τη σχετική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος.

Για επικράτηση της λογικής και της τάξης, «που επιζητά η συντριπτική πλειονότητα», έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Ο κ. Αυγενάκης επαναλαμβάνει παράλληλα ότι το Υφυπουργείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί περαιτέρω με τις ποδοσφαιρικές αρχές, ώστε «να βρεθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκεί που πραγματικά αξίζει».

Αναλυτικά η ανάρτηση-σχόλιο του υφυπουργού Αθλητισμού στο twitter: «Η λογική επικράτησε απέναντι στις εμμονές. Η τάξη, που επιζητά η συντριπτική πλειονότητα, επικράτησε της αταξίας των ελάχιστων. Ώρα για ποδόσφαιρο. Έτοιμοι να συνεργαστούμε περαιτέρω για να βρεθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκεί που πραγματικά αξίζει».

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ ανακοίνωσε ακόμα ότι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει