Εμπιστοσύνη…

201
Του Ηλία Παλιεράκη*

Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη είναι  έννοιες υψηλής αξίας, οι οποίες κερδίζονται με πολύ κόπο και δεν επιβάλλονται με το ζόρι. Όποιος ή όποια προσπαθεί να τις επιβάλει, πέφτει στα μάτια των άλλων, σύμφωνα πάντα με την λογική τάξη των πραγμάτων. Από ότι φαίνεται για τους πολιτικούς μας φωστήρες, δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ενώ έχουν τρελάνει τον κόσμο και τον έχουν κάνει φτωχό και επαίτη, ο κόσμος δια  μαγείας, συνεχίζει να τους εμπιστεύεται…

Εμπιστοσύνη όπως και ο τίτλος των ανησυχιών μου αυτών, που ειλικρινώς σας λέω ότι είναι για γέλια και για κλάματα. Πως τα καταφέρνουν οι μπαγάσες και κρατάνε σε ύπνο τον κόσμο, σύροντας του τόσα δεινά για χρόνια και όταν έρθει η ώρα των εκλογών  με ευκολία αναρριχούνται πάλι στην πολυπόθητη καρέκλα της εξουσίας, με την ψήφο και την ανοχή των πολιτών…

Απορώ και διερωτώμαι τι άλλο πρέπει να  κάνουν στο κόσμο κάποιοι προδότες για να αντιδράσει. Τόσος ύπνος πια, ξεπούλησαν την ενέργεια σε ιδιωτικές και ξένες εταιρείες και βάζουν όποια χρέωση θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο… Ξεπούλησαν τα σπίτια και τα δάνεια του Ελληνικού λαού σε ξένα fans παράνομα και προδοτικά ενώ είχαν διασωθεί οι τράπεζες τρεις φορές με το υστέρημα των πολιτών και τόσα μνημόνια που πέρασαν. Πέντε μνημόνια που είχαν κάνει πειραματόζωα τον Ελληνικό λαό, με χιλιάδες συμπολίτες μας να αυτοκτονούν, γιατί δεν άντεξαν αυτά τα εξευτελιστικά μέτρα…

Τώρα που μιλάμε ήδη έχει πάρει θέση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ  σαφέστατα και ορθότατα, με οκτώ αποφάσεις και ουσιαστικά αφαιρεί το δικαίωμα των fans, να βγάζουν διαταγές πληρωμής και να κάνουν πλειστηριασμούς, αλλά και να προβαίνουν σε κάθε μορφής δικαστικά μέτρα, κατά των δανειοληπτών. Για να μην χαλάσουν το χατίρι των ξένων fans που έχουν βαλθεί σαν κοράκια να τα πάρουν… Γιατί δεν παίρνουν και των κομμάτων που χρωστάνε πάνω από εξακόσια εκατομμύρια ευρώ, κάποια ξεπουλημένα λαμόγια που είναι και αρκετά, ετοιμάζονται να φέρουν καινούργια νομοθετική ρύθμιση να παρακάμψουν τον Άρειο Πάγο.

Ντροπή και αίσχος αλλά πιο μεγάλη σε αυτούς που  δίνουν δύναμη σε αυτά τα λαμόγια  με την ψήφο τους και τους έχουν στις καρέκλες του κοινοβουλίου και τους εκπροσωπούν. Αυτά τα λαμόγια δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, καπηλεύονται στο έπακρο τον ανθρώπινο πόνο ακόμα και ενός κοριτσιού 12 ετών που το βίαζαν τώρα και ένα χρόνο κάποια τέρατα επώνυμα και ανώνυμα ,που ακούγεται συγκεκριμένα ότι εμπλέκονται πολιτικοί, κληρικοί, καλιτέχνες και αξιωματούχοι και διάφορα άλλα μπουμπούκια …Τα ονόματα τους να μας πείτε να τους ξέρουμε.

Ο πρωτεργάτης από ότι φαίνεται είναι κολλητός με όλους τους πολιτικούς ενός μεγάλου κόμματος, αν θα ψαχτείτε λίγο θα καταλάβετε ποιο είναι. Αν κάποιος κλωτσούσε μια γάτα, πράξη για την οποία είμαι αντίθετος, γιατί έχω γάτες τις οποίες αγαπώ και προσέχω, θα τον έβγαζαν στα μανταλάκια, τώρα ΦΕΙΔΩΛΑ ΦΕΙΔΩΛΑ τα βγάζουν σιγά σιγά, με το τσιγκέλι που λένε. Το γιατί πιστεύω να το καταλαβαίνετε, ο νοών νοήτο.

Δυστυχώς η επικαιρότητα μας έφερε και άλλα δυσάρεστα γεγονότα στην Κρήτη που σημειώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές και την απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών.

Όπως έχω τοποθετηθεί σε προγενέστερές μου αρθογραφίες αυτά τα ακραία φαινόμενα δυστυχώς είναι μεγάλης εντάσεως που δεν είναι ανθρωπίνως αντιμετωπίσιμα και χρειάζεται απόλυτη αυτοσυγκράτηση από όλες και όλους μας, να ενημερωνόμαστε για αυτά και να μην κινιόμαστε τις ώρες εκείνες που εκδηλώνονται..

Όσον αφορά τον πόλεμο τη Ρωσίας με την Ουκρανία αυτός κλιμακώνεται και όπως σας είπα και σε προγενέστερη μου αρθογραφία θα κλιμακωθεί και άλλο σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη η Κίνα απομακρύνει από την Ουκρανία τους πολίτες της φοβούμενη αυτή την κλιμάκωση.

Οι τρελοί γείτονες μας οι Τούρκοι έβγαλαν πάλι το ΟΡΟΥΣ ΡΕΙΣ και προκαλούν, τι θα βγει από αυτήν την ιστορία ένας θεός ξέρει. Θα κλείσω με ένα τραγούδι που έγραψα προχθές και κυκλοφορεί στο προσωπικό μου κανάλι στο You Tube  ilias palierakis στο οποίο και το απαγγέλω όπως απαγγέλω και άλλα τραγούδια που έχω γράψει στην συλλογή μου, που είναι 554 Κρητικά παραδοσιακά και 168 έντεχνα λαϊκά.

Το έγραψα  ορμώμενος του βιασμού από αυτά τα τέρατα στο δωδεκάχρονο κορίτσι, με τη συνεργασία σύμφωνα με το κατηγορητήριο και της ίδιας της της μάνας που δεν της αξίζει να λέγεται μάνα αλλά τέρας, συνάμα θέλω να τονίσω, πως έχει γκρεμιστεί η εμπιστοσύνη πια όπως παλιά και πρέπει να φυλαγόμαστε από παντού για να είμαστε πιο σίγουροι…

 

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΝΟΣ

Σε μονοπάτια δύσκολα

Η κοινωνία πάει

Η εμπιστοσύνη  σα γυαλί

Πέφτει κάτω και σπάει.

 

Άνθρωποι που δεν πίστευες

Έτσι να καταντήσουν

Σε αθώες παιδικές ψυχές

Πάνω να ασελγήσουν.

 

Άνθρωποι με αξιώματα

Που κάνουν το σταυρό τους

Και από την άλλη το κακό

Θεν στον συνάνθρωπο τους .

 

Τέρατα ανθρωπόμορφα

Που δίπλα μας γυρίζουν

Άνθρωποι για να λέγονται

Καθόλου δεν αξίζουν.

 

Εμπιστοσύνη κανενός

Δεν πρέπει (πια) μπλιο να έχεις

Το κάθε βήμα σου εμπρός

Και πίσω να προσέχεις .

 

Εμπιστοσύνη κανενός

Και κράτα αποστάσεις

Και να γατές στα σίγουρα

Έκεια που θες θα φτάσεις .

 

Όλοι μαζί με μια φωνή

Πρέπει να ενωθούμε

Σαν κοινωνία δυνατή

Στα πόδια να σταθούμε.

 

Gmail: iliaspalierakis@gmail.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει