«Έφυγε» ο σημαντικός ιστορικός Tέχνης Χάρης Καμπουρίδης

201

Έφυγε χθες  από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο σημαντικός ιστορικός Tέχνης Χάρης Καμπουρίδης, μετά από άνιση μάχη, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον αξέχαστο Χάρη Καμπουρίδη και συλλυπείται θερμά τον αδελφό και τη σύντροφό του».

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο και σύμφωνα με την επιθυμία του. Ο σπουδαίος τεχνοκριτικός είχε δηλώσει την επιθυμία η σορός του να αποτεφρωθεί και να σκορπιστούν οι στάχτες στον Ίασμο, επάνω από τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες Ροδόπης-Κομοτηνής.

Η  απώλεια του Χάρη Καμπουρίδη αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό. Το έργο που μας αφήνει θα συνεχίσει να αποτελεί ανάμνηση της αγάπης του για τις εικαστικές τέχνες και τους Ελληνες καλλιτέχνες», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Με την ευρύτατη γνώση του, τη βαθιά του παιδεία, την ευγένεια, τη λεπτότητα και τις υψηλού επιπέδου ικανότητες στην οργάνωση σημαντικών και ελκυστικών γεγονότων που να προβάλλουν την τέχνη, ο Χάρης Καμπουρίδης υπήρξε από τους ανθρώπους που ταυτίστηκαν με την πορεία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης» τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμα της η Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων του: «Τεχνοκριτικός, συγγραφέας, αρθρογράφος, επιμελητής εκθέσεων, δάσκαλος, στήριξε με το έργο του, τις απόψεις του, το κύρος του, τους ελληνικούς θεσμούς και τη νεοελληνική τέχνη, την οποία μελέτησε και ανέδειξε με όλες του τις δυνάμεις».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει