ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ: Ερωτήματα του πρώην στον νυν δήμαρχο

795

Εξηγήσεις σε σχέση με το αποτέλεσμα του προγράμματος της ψηφιακής στρατηγικής, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» ζητά ο πρώην δήμαρχος Αρχανών Δημήτρης Φραγκουλάκης με ανοικτή επιστολή του.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η εμφάνιση και λειτουργικότητα της νέας ιστοσελίδας του Δήμου μας (Αρχανών-Αστερουσίων, πλέον) www.archanonasterousion.gr είναι συγκριτικά πολύ καλύτερη από αυτό που εμφανιζόταν μέχρι πολύ πρόσφατα στο «e-Αrchanes» και στο «e-archanes-asterousia.gr». Απέχει, όμως, πάρα πολύ από τον τελικό στόχο του προγράμματος.

Θα πρέπει να μας δώσετε μια πειστική απάντηση, γιατί το έργο αυτό καθυστερεί και δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και τόσα  χρόνια, αφήνοντας  τον εξοπλισμό του κλεισμένο στις αποθήκες, τη στιγμή που τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του είναι κάτι παραπάνω από προφανή και η ανάγκη υλοποίησης και εφαρμογής να γίνεται κάθε χρόνο ολοένα και πιο επιτακτική μπροστά στη διαρκή τεχνολογική και κοινωνική εξέλιξη;

Ο κ. Φραγκουλάκης,  στην επιστολή του αναφέρεται και  στην αγοραπωλησία της περιουσίας του Συνεταιρισμού Αρχανών, των εγκαταστάσεων και του αμπελώνα στον Κάμπο, εκτάσεως περίπου εξήντα πέντε   στρεμμάτων; Ο πρώην δήμαρχος ρωτά τον κ. Κοκοσάλη «ποια ήταν η θέση του ως δήμαρχος για αυτές τις οικονομικές συναλλαγές».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «γνωρίζετε ασφαλώς τις προσπάθειες που έγιναν να εκποιηθεί λόγω χρεών η ακίνητη περιουσία του Συνεταιρισμού μας, (γραφεία, οινοποιείο, συσκευαστήριά ελαιοτριβείο κλπ) ήδη από το 2006, απο διάφορους ενδιαφερόμενους.

Γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας στο Δήμο Αρχανών και με στόχο να μείνει η περιουσία αυτή στο Δήμο, δηλαδή στην κοινωνία και στους ανθρώπους της, προσπαθήσαμε και πετύχαμε, μετα από διαπραγματεύσεις με τον ίδιο τον τότε διοικητή της ΑΤΕ κ. Δημήτρη Μηλιάκο, την  αγορά των κτηριακών εγκαταστάσεων αξίας 3.700.000 ευρώ,  και με την βοήθεια του  νυν Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη. Δυστυχώς, η περιουσία αυτή μένει μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει