Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ

280

Σοκ προκαλεί η καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ότι ενώ  βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη της νέας σχολικής χρονιάς για τα ΚΔΑΠ, εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός δομών 84.000 παιδιά που ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και δικαιούνταν voucher, δεν το έλαβαν λόγω εξάντλησης των πόρων της Δράσης.

Μια δράση που σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών,  χορηγεί αθρόα voucher χωρίς αντίκρισμα στις κατηγορίες βρεφικών, παιδικών και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αδιαφορώντας για το αν υπάρχουν τελικά τόσο πολλές διαθέσιμες θέσεις σε αντίστοιχες Δομές πανελλαδικά για να εγγραφούν τα παιδιά αυτά, κάτοχοι των voucher. Η ίδια η υφυπουργός κα Δόμνα Μιχαηλίδου είπε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ότι “δώσαμε 60.000 voucher για βρεφικούς σταθμούς ενώ οι θέσεις πανελλαδικά είναι γύρω στις 25.000”.

Το ίδιο συνέβη και με τα voucher των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όπου για περίπου 5.000 θέσεις δόθηκαν περίπου 9.000 voucher. Τα voucher που δίνονται στους δικαιούχους αλλά δεν ενεργοποιούνται ποτέ σε κάποια Δομή δεσμεύουν το ποσό της αξίας τους από τον συνολικό προϋπολογισμό της Δράσης και έτσι περίπου 60.000.000 ευρώ -70.000.000 ευρώ παραμένουν αδιάθετα την ίδια στιγμή που 84.000 παιδιά μονογονεϊκών, πολύτεκνων, ανέργων και πάνω από όλα φτωχών οικογενειών μένουν χωρίς voucher, δηλαδή χωρίς δωρεάν καθημερινή δημιουργική απασχόληση τα απογεύματα.

Την επιστολή του Συλλόγου κατέθεσε ως αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και  Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος ζητά, μεταξύ άλλων, την απορρόφηση όλων των παιδιών που είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, την άμεση χορήγηση των 10.500 επιπλέον voucher εντός του Οκτώβρη καθώς και μόνιμη, σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση βάσει πλήρους λειτουργικού κόστους των Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει