Βγάζουν λάσπες από τα σπίτια και αυτοκίνητα από τη θάλασσα

119

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τσαπάκια, οι μπουλντόζες και τα φορτηγά στις βαριά λαβωμένες από τη φονική πλημμύρα περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου, που συνδράμουν στον καθαρισμό επιχειρήσεων και σπιτιών μεταφέροντας απίστευτες ποσότητες λάσπης και φερτών υλικών. Την ίδια στιγμή ο Δήμος ετοιμάζεται να ανοίξει τη διαδικασία της ανάσυρσης από τη θάλασσα της Αγίας Πελαγίας των δεκάδων αυτοκινήτων που επιπλέουν στο νερό και θα ξεκινήσει αμέσως αφού το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Στελέχη του Δήμου τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πραγματικά τιτάνιος αγώνας για να αντιμετωπιστεί το εύρος των προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωπη η περιοχή, η οποία ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να υποδέχεται νέους τουρίστες που είχαν προγραμματίσει να περάσουν τις διακοπές τους στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται μια προσπάθεια γρήγορης επαναλειτουργίας των καταστημάτων, ειδικά αυτών που δεν έχουν υποστεί βαριές καταστροφές, ώστε να αρχίσει να οργανώνεται ξανά και η τοπική οικονομία.

Για τον σκοπό αυτό εντατικοποιείται η προσπάθεια απομάκρυνσης των φερτών υλικών και καθαρισμού που γίνεται με τη συνδρομή και των ιδιωτών, αφού επιστρατεύονται όλα τα μέσα που υπάρχουν προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να κλείσουν οι ανοικτές πληγές που άφησε πίσω του το φονικό πέρασμα της σφοδρής καταιγίδας.

Είναι δεκάδες τα φορτηγά που φορτώνονται καθημερινά απομακρύνοντας τα φερτά υλικά και τη λάσπη, ακόμα και στα σημεία που υπάρχει αντικειμενικά σοβαρή δυσκολία πρόσβασης.

Όλα τα αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν στην παραλιακή οδό της Λυγαριάς μεταφέρθηκαν στο πάρκινγκ για να αδειάσει ο δρόμος και τις επόμενες μέρες μόλις ο καιρός το επιτρέψει θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκέντρωση των αυτοκινήτων που επιπλέουν στη θάλασσα.

Σε πρώτη φάση θα καταγραφούν με τη βοήθεια ντρόουν για να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός τους και σε επόμενη φάση ο Δήμος θα τα απομακρύνει και θα τα παραδώσει δωρεάν στους πολίτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει