Με επικεφαλής τον Πατριανάκο και νέα μέλη η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

1,358

Μεγάλη  νίκη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας  των γιατρών, πέτυχε ο  διευθυντής ΕΣΥ της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αλέξανδρος Πατριανάκος και η παράταξή του «Δύναμη Υγείας», στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ενώ αναδείχθηκαν και τα νέα μέλη της Διοίκησης.

 Ο κ. Αλέξανδρος Πατριανάκος
Ο κ. Αλέξανδρος
Πατριανάκος
Ο κ. Μανόλης
Φουκαράκης

Ο συνδυασμός κέρδισε το 64,1% των ψήφων και 8 από τις 13 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί η παράταξη «Γιατροί στην Πρώτη Γραμμή», με επικεφαλής τους γενικούς οικογενειακούς γιατρούς Νίκο Τσακουντάκη, διευθυντή ΕΣΥ, και Μανόλη Πατεράκη και Δημήτρη Κουναλάκη ελεύθερους επαγγελματίες, που εξασφάλισε το 16,5% των ψήφων και 2 έδρες.

Τρίτη η  παράταξη «Ανατροπή» με επικεφαλής τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Ανέστη Κιούλπαλη  που κέρδισε το 11,24% των ψήφων και 2 έδρες και τέλος ο συνδυασμός «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση», με επικεφαλής τον διευθυντή ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ ψυχίατρο Βασίλη Κούδα με το 8.09%  που εξασφαλίζει μία έδρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των γιατρών  στην εκλογική διαδικασία ήταν μεγάλη, αφού ψήφισαν 1.108 μέλη του Συλλόγου.

Ποιοι εκλέγονται

Ο κ. Δημήτρης Ξυδάκης
Ο κ. Δημήτρης
Ξυδάκης
Ο κ. Νίκος Λαθουράκης
Ο κ. Νίκος
Λαθουράκης

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων, απο τον συνδυασμό «Δύναμη Υγείας», 549 ψήφους έλαβε ο κ.Πατριανάκος, ενω ακολουθούν ο Μανώλης Φουκαράκης με 251 ψήφους, ο Γιώργος Πρινιανάκης με 225 σταυρούς, ο Δημήτρης Ξυδάκης με 219, ο Νίκος Λαθουράκης με 200, ο Γιάννης Δροσίτης με 197, ο Νίκος Γαλανάκης με 169  ψήφους και  στην 8η θέση η Κατερίνα Ανδριανάκη με 160 ψήφους.

Από τον συνδυασμό “Γιατροί στην Πρώτη Γραμμή” εκλέγεται ο Νίκος Τσακουντάκης με 85 ψήφους ενώ ισοψήφησαν με 76 ψήφους οι Γιώργος Κατρινάκης και Δημήτρης Κουναλάκης,  ακολούθησε κλήρωση και εξελέγη ο κ. Κατρινάκης.

Από τον συνδυασμό “Ανατροπή” εκλέγονται οι Ανέστης Κιούλπαλης και Γιώργος Φραντζέσκος και από τη ΔΗΠΑΚ ο Βασίλης Κούδας, ο οποίος συγκέντρωσε 50 ψήφους.

Στον Πανελλήνιο

Ο κ. Γιάννης Δροσίτης
Ο κ. Γιάννης
Δροσίτης
Ο κ. Νίκος Γαλανάκης
Ο κ. Νίκος
Γαλανάκης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τους εκπροσώπους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η “Δύναμη Υγείας” συγκέντρωσε 595 ψήφους (54,69%) και 8 έδρες, οι “Γιατροί στην Πρώτη Γραμμή” 225 ψήφους (20,69%) και 3 έδρες, η “Ανατροπή” 160 ψήφους (14,70%) και 2 έδρες και η ΔΗΠΑΚ 108 ψήφους (9,93%) και 2 έδρες.

«Ένας συνδυασμός με εξαιρετικούς συναδέλφους πρώτευσε στις εκλογές. Αλλά σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν ηττημένοι και νικητές. Είμαστε όλοι μαζί για την επόμενη ημέρα του Συλλόγου και θα αγωνιστούμε  για το καλό και την αξιοπρέπεια των γιατρών» δήλωσε ο Αλέξανδρος Πατριανάκος.

Η νέα διοίκηση θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες εβδομάδες.

 

Ο κ. Ανέστης Κιούλπαλης
Ο κ. Ανέστης
Κιούλπαλης
Ο κ. Βασίλης Κούδας
Ο κ. Βασίλης
Κούδας
Η κα Κατερίνα Ανδριανάκη
Η κα Κατερίνα
Ανδριανάκη
Ο κ. Νίκος Τσακουντάκης
Ο κ. Νίκος
ΤσακουντάκηςΔΗΠΑΚ: Διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας

Με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) σε ανακοίνωση ευχαριστεί “όλους τους γιατρούς όσους στήριξαν με την ψήφο τους αναγνωρίζοντας την προσφορά της παράταξής μας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, όπου και αν εργάζονται αυτοί, καθώς και την ανάγκη συστράτευσης των γιατρών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής που θα βασίζεται στην ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και όχι στην αύξηση των κερδών των εταιρειών”.

Όπως αναφέρει η  ΔΗΠΑΚ παρά το διπλασιασμό των υποψήφιων παρατάξεων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (από 2 σε 4) που επιχείρησαν να αποσπάσουν την ψήφο των γιατρών, κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις της στο ΔΣ, με 89 ψήφους και 1 έδρα (8%), ενώ αύξησε τις δυνάμεις της στους εκπροσώπους για τον ΠΙΣ από 1 σε 2 με 108 ψήφους (9,9%)”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει