ΕΛΟΥΝΤΑ: «Μίλησαν» τα θύματα για τους πιθανούς δράστες

243

Στενεύει σύμφωνα με πληροφορίες ο κλοιός γύρω από τους δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν προχθές το μεσημέρι τα άτομα που βρίσκονταν στο ακινητοποιημένο από διετίας ημερόπλοιο  στην Ελούντα. Οι λιμενικοί του Αγίου Νικολάου  που διενεργούν  την προανάκριση φέρονται να έχουν- σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης- στοιχεία, «αλλά και συγκεκριμένες υποδείξεις από τα θύματα»  που θα οδηγήσουν, όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι,  στην ταυτότητα των δραστών.

Ορισμένες πληροφορίες που δεν είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι χθες  ανέφεραν ότι έγιναν ή επρόκειτο να γίνουν προσαγωγές υπόπτων, αλλά και έρευνες σε τουλάχιστον ένα σπίτι, αλλά και σε επιχείρηση, για τον εντοπισμό των κλομπ, των κουκούλων, καθώς και τον ρουχισμό για τον οποίο δόθηκε αναλυτική περιγραφή από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες.

Σημαντικό στοιχείο που βοηθά την έρευνα που κάνουν οι λιμενικοί είναι και τα όσα κατέθεσαν άτομα που είδαν το άγριο σκηνικό επάνω στο σκάφος, ενώ φαίνεται να υπάρχει και υλικό από κάμερες που έχει καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, μέχρι την απομάκρυνση τους και μάλιστα σε αρκετή απόσταση από το σημείο του σκάφους.

Όπως γράψαμε χθες οι κουκουλοφόροι δράστες με πτυσσόμενα κλομπ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη του σκάφους, τον καπετάνιο και μια από τις δύο γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο ημερόπλοιο. Σημειώνεται  ότι ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε οικονομικές διαφορές τις οποίες είχε γνωστοποιήσει αρμοδίως και οι οποίες έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οικονομικές αυτές διαφορές είναι αρκετών χιλιάδων ευρώ.  Για την υπόθεση που είναι σε εξέλιξη εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα στην οποία αναφέρεται:

“Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου από την Ελληνική Αστυνομία, για περιστατικό απόπειρας ανθρωποκτονίας από δύο (02) δράστες , αγνώστων λοιπών στοιχείων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, σε τέσσερα (04) άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 62, 56, 50 και 74 ετών, τα οποία επέβαιναν σε Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος, το οποίο ελλιμενιζόταν στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Ελούντας Δήμου Αγίου Νικολάου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αγίου Νικολάου και Ελούντας και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας όπου διαπίστωσαν ότι ο 62χρονος άνδρας, έφερε τραύματα στο κεφάλι και στο δεξί πόδι, ο 56χρονος έφερε τραύματα στο αριστερό χέρι και στη δεξιά πλευρά του σώματος του στο ύψος του νεφρού, η 50χρονη κατά δήλωση της δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και η 74χρονη δεν έφερε τραύματα.

Οι τρεις τραυματίες, ο 62χρονος και ο 56χρονος με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και η 50χρονη με ιδιωτικό όχημα, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου που διενεργεί την προανάκριση αναζητούνται οι δράστες”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει