Χρηματοδοτήσεις για τις πρώτες ανάγκες: Από 400.000 στους Δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας

126

Υπέγραψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας,  την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Μαλεβιζίου του ν. Ηρακλείου και του Δήμου Σητείας του ν. Λασιθίου, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ, με συνολικό ποσό ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κάθε Δήμος θα εισπράξει το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός κατά την πρόσφατη κάθοδο του στο νησί.

Ο ίδιος με δηλώσεις του μετά την υπογραφή της απόφασης τόνισε:   «Όπως δεσμευθήκαμε την Κυριακή κατά την επιτόπια σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές αυτές, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπεγράφη σήμερα (σ.σ. χθες) η Υπουργική Απόφαση για τη χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δήμου Σητείας, με 400.000 ευρώ για κάθε Δήμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες τους για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία του Σαββάτου.

Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει