Απερρίφθη!

185

Απίστευτα πράγματα! Ενώ το 2008 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Τίτο Πατρίκιο για το σύνολο του έργου του, τώρα τα μέλη του κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος της χώρας  δεν έδωσαν την συγκατάθεσή τους προκειμένου να ανακηρυχθεί και ο ίδιος ακαδημαϊκός, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και δυσμενή σχόλια!

Ο μεγάλος μας ποιητής, 94 ετών σήμερα, έθεσε υποψηφιότητα  για την έδρα της ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών η οποία παραμένει κενή από τον θάνατο της Κικής Δημουλά, τον Φεβρουάριο του 2020. Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, έλαβε συνολικά 13 ψήφους με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνεται το απαραίτητο 50+1% των μελών της, δηλαδή 19 ψήφοι, και έτσι η ψηφοφορία κρίθηκε άγονη.

Το γεγονός μάλιστα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η Ακαδημία Αθηνών είχε καλέσει τον Τίτο Πατρίκιο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα προκειμένου να διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει κατά το παρελθόν, όταν επίσης δεν εξελέγη μέλος της, καθιστά το «φάουλ» ακόμη πιο ισχυρό.

Γιατί, πραγματικά δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κάποιος πώς είναι δυνατόν να αποκλείεται μια τόσο σημαντική προσωπικότητα  από ένα υψηλού κύρους εθνικό ίδρυμα, που έχει ως διαχρονικό στόχο την καλλιέργεια και προαγωγή των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Επίσης για την έδρα ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών είχαν θέσει υποψηφιότητα και οι ποιητές Νάσος Βαγενάς και Μιχάλης Γκανάς οι οποίοι επίσης δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει