Ξεκίνησε κιόλας η καταγραφή των ζημιών

157

Δύο 24ωρα μετά το φονικό πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη, εντατικοποιείται η καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις από κλιμάκιο της Περιφέρειας που άρχισε χθες και θα προχωρήσει σήμερα πιο μαζικά.

Από αύριο κλιμάκια του Δήμου θα ενημερώνουν και τους πολίτες για το πως θα προχωρήσει η αποζημίωση των οικοσκευών τους.  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μ. Μποκέας με δήλωση του χθες μετά το τέλος των συσκέψεων που έγιναν με κυβερνητικό κλιμάκιο, τόνισε ότι δεν θα αφήσει λεπτό να πάει χαμένο, και ότι είναι αποφασισμένος να κλείσει πληγές δεκαετιών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά,  «θρηνούμε την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Θλίψη ανείπωτη. Είμαστε εδώ. Ενώνουμε δυνάμεις για να κλείσουμε πληγές δεκαετιών. Αυτοψία σε Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Παλαιόκαστρο με κυβερνητικό κλιμάκιο από νωρίς σήμερα το πρωί.  Δε σταματάμε να μετράμε τις πληγές μιας βιβλικής καταστροφής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη για την αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία τους. Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, το βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τους γενικούς γραμματείς κ. Μπακογιάννη, κα. Γεράλδη και κ. Κουτουλάκη βρεθήκαμε από νωρίς σήμερα στο πεδίο.

Δίνουμε μια πραγματική μάχη. Η προσπάθεια όλων είναι υπεράνθρωπη και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές και πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ τον υπουργό κ. Πέτσα για τη δέσμευση του για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, αλλά και την άμεση ενίσχυση του Δήμου για να ανταποκριθεί στις πρώτες επιτακτικές ανάγκες αποκατά-

στασης υποδομών. Ικανοποιημένοι και από τη δέσμευση του κ. Μπακογιάννη για άμεση ένταξη των πληγεισών περιοχών στα ειδικά πολεοδομικά σχέδια, αλλά και του κ. Κουτουλάκη για ενίσχυση της ΔΕΥΑΜ, προκειμένου να αποκαταστήσουμε το δίκτυο ύδρευσης. Τα ζητήματα στο Μαλεβίζι είναι πολλά.

Οι επαφές μας άμεσες και το επόμενο διάστημα προκειμένου να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματά μας για χρηματοδότηση των ώριμων μελετών μας για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Παλαιόκαστρο και το Γάζι.

Επιτακτική και η ανάγκη χρηματοδότησης για εκπόνηση νέων αντιπλημμυρικών μελετών. Ευχαριστώ από καρδιάς τα Σώματα Ασφαλείας, τους δεκάδες εθελοντές και τον  Ερυθρό Σταυρό για την συγκινητική κινητοποίηση τους.

Από την πρώτη στιγμή δίπλα μας ο περιφερειαρχης Σταύρος Αρναουτάκης οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Γιάννης Λεονταράκης, Νίκος Ξυλούρης και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας. Στο πλάι μας η ΠΕΔ Κρήτης, ο πρόεδρος Γιάννης Κουράκης, οι βουλευτες του νομού και οι συνάδελφοι δήμαρχοι του νησιού».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει