ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: Όταν ο Κώστας Βεργάκης μιλούσε στην «Π»

2,915

Ο Κωνσταντίνος Βεργάκης πίστευε στις δεύτερες ευκαιρίες και «ρουφούσε» τη ζωή. Είχε εργαστεί επί τρεις δεκαετίες ως φωτογράφος, επάγγελμα που τον έκανε γνωστό και αγαπητό στην κοινωνία του Ηρακλείου. Όμως, πριν από δύο χρόνια είχε μοιραστεί με την «Π» μία άλλη πλευρά της ζωής του.

Είχε αποφασίσει να γραφτεί στο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου, κατάφερε τότε, το 2020, να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να περάσει στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Τότε, οι κόρες του, τις οποίες έπαιρνε καμιά φορά μαζί του στο σχολείο, ήταν μαθήτριες Γυμνασίου. Είχε πει με χιούμορ στην «Π» πως μόνο η σύζυγός του την είχε… σκαπουλάρει από το διάβασμα!

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: Όταν ο Κώστας Βεργάκης  μιλούσε στην «Π»
Όταν ο Κώστας Βεργάκης μιλούσε στην «Π»

«Όταν κλείνει ένας κύκλος, γίνεται μία νέα αρχή, με πολλή προσπάθεια, κόπο και διάβασμα. Ο ιός πήγε πίσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα και τώρα ήρθε η ώρα, αν και είμαι 48 ετών, να κοιτάξω για κάτι άλλο», είχε πει στο αφιέρωμα της «Π» για τις επιτυχίες του Εσπερινού.

Είχε εξομολογηθεί πως έτρεφε μια ιδιαίτερη αγάπη στην ελληνική φιλοσοφία και θεωρούσε πως του ανοίγονται νέοι ορίζοντες στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου.

Όπως είχε πει, πίστευε πως με την απόφασή του να επιστρέψει στα θρανία έδωσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά του, να μάθουν να μη σταματούν να ονειρεύονται, να προσπαθούν και στο τέλος θα ανταμειφθούν οι κόποι τους.

Αντίο και συλλυπητήρια

Στα πολλά «αντίο» που λέγονται τα τελευταία 24ωρα, είναι και εκείνα των καθηγητών του που τον θυμούνται με αγάπη.

Όπως περιγράφουν, ήταν ευγενικός με δίψα για μάθηση.

Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου αναφέρει πως “μια δυσάρεστη είδηση για το Σχολείο μας. Ο άνθρωπος που χάθηκε στην Αγία Πελαγία από την φονική καταιγίδα, ο 50χρονος Κώστας Βεργάκης, ήταν μαθητής μας, στη Β’ τάξη του τομέα Οικονομίας & Διοίκησης.

Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στους οικείους του. Δεν υπάρχουν λόγια να μοιραστούμε τη θλίψη μας.”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Βεργάκη, για τον θάνατο του υιού του, Κωσταντίνου Βεργάκη, που έφυγε τόσο άδικα, σε ηλικία μόλις 50 ετών, στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Αγία Πελαγία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα λόγια είναι πολύ φτωχά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει