Παγκόσμιος ξανά ο Γιάννης Καργιωτάκης

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

196

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο πλούσιο παλμαρέ του στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας, ο Γιάννης Καργιωτάκης.

Ο Ηρακλειώτης πρωταθλητής αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 130 κιλά του Grappling Gi. Ετσι, ανέβηκε για τρίτη φορά στο βάθρο των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Ο Καργιωτάκης με δύο εντυπωσιακές νίκες απέναντι στον Ιταλό Τσέκα και τον Ισπανό Μένια, πέρασε στον τελικό της κατηγορίας του, όπου αντιμετώπισε τον Μολδαβό Ρομάνοφ. Μετά από σκληρή μάχη, έχασε με 9-5 και τελικά ανέβηκε στο δεύτερο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον κόσμο.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Καργιωτάκης αγωνίστηκε και στην κατηγορία των 130 κιλών της Πάλης υποταγής. Ξεκίνησε την προσπάθειά του από την προημιτελική φάση όπου κέρδισε τον Κατιμουράτ. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Αμερικανό Χάνσεν και τον Μολδαβό Ρομάνοφ, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην 5η θέση στον κόσμο.

«Είμαι πολύ περήφανος που ανεβαίνω στο βάθρο, βλέποντας την Ελληνική σημαία ψηλά, τιμώντας τη χώρα μου, την οικογένειά μου, την υπηρεσία μου Ελληνική Αστυνομία και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που μέσω της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πρωταθλητισμό σε τέτοιο επίπεδο.

Ένα ακόμα ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που ανταποκρίθηκε σε ένα τεχνικό θέμα που είχαμε κατά την άφιξή μας στην Ισπανία», ανέφερε περιχαρής ο Γιάννης Καργιωτάκης που αναμφίβολα είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στους αγώνες και από τον Ηλία Μπούκη που κατέλαβε την 5η θέση στα 100 κιλά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει