Όχι, δεν φταίει η κλιματική αλλαγή!

220

Για τις εικόνες Αποκάλυψης και τις σκηνές καταστροφής που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία που «σάρωσε» την Κρήτη, μίλησε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, αλλά σε ένα σύνολο ανθρώπινων παραγόντων.

Χαρακτηριστικά, στην ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει: «Όχι, δε φταίει η κλιματική αλλαγή! Οι εικόνες πλημμυρικής καταστροφής που είδαμε στο Ηράκλειο Κρήτης, και παλιότερα αλλού, οφείλονται στην άναρχη δόμηση, στην αλόγιστη εκμετάλλευση του ιδιωτικού και δημόσιου χώρου και των αιγιαλών, στην παραβίαση βασικών φυσικών λειτουργιών του περιβάλλοντος, που μετέτρεψαν τις φυσικές κοίτες απορροής σε δρόμους-χειμάρρους, αυξάνοντας δραματικά την τρωτότητα των οικισμών.

Επιτέλους, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Επιτέλους, να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα ενσυνείδητης ανατροπής της οικολογικής ισορροπίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει