Μαθήματα από φοιτητές σε πολίτες, πως να γίνουν γιατροί και να σώσουν ζωές

Μια επι-τυχημένη δράση με μεγάλη ανταπόκριση της Αντι-δημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Ιατρικής Σχολής

251

Ευχάριστες εικόνες με κοινωνικό αποτύπωμα εκτυλίχθηκαν χθες  στην πλατεία Λιονταριών και σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης μοίραζαν φυλλάδια και έδιναν οδηγίες αλλά και επιτόπου πρακτική για την επανεκκίνηση της καρδιάς και την σωτήρια χρήση των απινιδωτών.

Το ενδιαφέρον των διερχόμενων μικρών και μεγάλων ήταν θερμό και συμμετείχαν στην επιτυχημένη δράση της Αντιδημαρχίας κοινωνικών υπηρεσιών και του τμήματος ιατρικής -καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να γίνουν γιατροί και να σώσουν ζωές συνανθρώπων σε μια δύσκολη στιγμή καρδιακής δυσλειτουργίας-ανακοπής.

Το σύνθημα της δράσης ήταν “Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή” και έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς που γιορτάζεται σήμερα.

Παρόντες στις δράσεις που έγιναν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ήταν η αρμόδια Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, η καθηγήτρια αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου και ο Δ/ντης ΤΕΠ του Βενιζελείου, αναισθησιολόγος Όθωνας Φραϊδάκης, οι οποίοι μίλησαν με τους προσερχόμενους πολίτες και εξήγησαν την σημαντικότητα της δράσης, που σώζει ζωές.

Παράλληλα αναφέρθηκαν στις 7 θέσεις που είναι εγκατεστημένοι απινιδωτές: Λιοντάρια, πλατεία Δασκαλογιάννη, πλατεία Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Αγ. Μηνά, Πλατεία Κορνάρου, π. Δημαρχείο Αλικαρνασσού κ.ά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει