Λαβωμένο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαλεβιζίου

378

Τόνοι λάσπης, φερτά υλικά, χώματα, τεράστιες πέτρες και βράχια που το βάρος τους ξεπερνά τα 100 κιλά, αποκάλυψε το πρώτο φως της μέρας σε όλο το παραλιακό τμήμα του Δήμου Μαλεβιζίου, που μετρά πληγές στην Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά το Παλαιόκαστρο από την ανείπωτη καταστροφή που άφησε πίσω του το φονικό πέρασμα της καταιγιστικής νεροποντής.

Είναι χωρίς υπερβολή θαύμα το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα αν σκεφτεί κανείς ότι μια γυναίκα στη Λυγαριά κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο της  και να σωθεί στο «παρά ένα» καθώς κυριολεκτικά την έσυραν από τα μαλλιά. Η προμετωπίδα του τουρισμού στο δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου, βούλιαξε στη λάσπη, μέσα σε τρία λεπτά  από τα ασυγκράτητα πλημμυρικά νερά, που έφεραν το απόλυτο χάος και απίστευτες εικόνες καταστροφής.

Η τοπική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα βαρύτατο πλήγμα καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την ολική καταστροφή, από τα πλημμυρικά νερά που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους με αποτέλεσμα να διαλύσουν τα εμπορεύματα τους. Περιουσίες ολόκληρες καταστράφηκαν αφήνοντας πίσω τους απόγνωση για τους κόπους μιας ζωής που χάθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Δεκάδες νοικοκυριά πλημμύρισαν από την καταιγιστική νεροποντή, που κατέβασε μέχρι και δύο μέτρα λάσπης και χώμα στις αυλές των σπιτιών. Κατεστραμμένα οχήματα έπλεαν μισοβυθισμένα στο νερό τα οποία παρασύρθηκαν από μεγάλη απόσταση, ενώ αυτό που πραγματικά προκάλεσε αίσθηση ήταν οι τεράστιοι βράχοι 100-150 κιλών που κατρακύλησαν  με τα ορμητικά νερά της βροχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει