Εξετάζει άρση της αναστολής η ΕΠΟ

ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕ Α1 ΚΑΙ Α2 ΕΠΣΗ

272

Η νέα τροπολογία για το Μητρώο και η τελευταία παράταση στα σωματεία (έως 23/10) για την ένταξη σε αυτό, δεν ικανοποίησαν την ΕΠΟ, ωστόσο δεν υπάρχουν και άλλα περιθώρια για καθυστέρηση στην έναρξη των πρωταθλημάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή που θα συνεδριάσει σήμερα, έχει την εξουσιοδότηση από τη ΓΣ της Ομοσπονδίας, να αποφασίσει για το μέλλον της αναστολής της δράσης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η πίεση από τις Ενώσεις είναι μεγάλη για άρση της αναστολής και επιστροφή στη δράση, κάτι που αποτυπώνεται και στη σχετική επιστολή της ΕΠΣ Μακεδονίας, την οποία φέρεται να έχουν υπογράψει 30 ακόμα Ενώσεις.

Στην ΕΠΟ θα εξετάσουν την τροπολογία που κατατέθηκε και θα αποφασίσουν για το αν θα ξεκινήσουν και πάλι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (από το ερχόμενο σαββατοκύριακο), λαμβάνοντας υπόψη και τη στάση των Ενώσεων.

Σε περίπτωση όμως που δε ληφθεί απόφαση για την άρση της αναστολής, η Ομοσπονδία θα οδηγηθεί σε νέα Γενική Συνέλευση στις 25 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθεί και το προσεχές σαββατοκύριακο.

Εάν αποφασιστεί η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, τότε θα δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις και στη Γ’ Εθνική, η οποία επίσης έχει πάει πάρα πολύ πίσω. Θα καταρτιστούν οι 4 όμιλοι και θα οριστεί ημερομηνία για την κλήρωση και τη σέντρα του πρωταθλήματος.

Σύσκεψη και κληρώσεις στην ΕΠΣΗ

Στην ΕΠΣΗ έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη με τα σωματεία που θα γίνει σήμερα (6μμ) στο ξενοδοχείο «Αστόρια». Οι παράγοντες της Ένωσης αναμένεται να καλέσουν και διά ζώσης τα σωματεία που δεν έχουν ακόμα καταθέσει αίτηση εγγραφής στο Μητρώο, να το πράξουν άμεσα, προκειμένου τα πρωταθλήματα να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό και με τις λιγότερες απώλειες.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Β’ κατηγορία, όπου περίπου τα μισά σωματεία «σφυρίζουν» αδιάφορα για το Μητρώο και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, θα γίνει σήμερα η νέα κλήρωση της Α1 κατηγορίας με τη συμμετοχή του Εργοτέλη ως 17η ομάδα όπως και στον 1ο Όμιλο της Α2 Κατηγορίας λόγω της αποχώρησης των Ν. Εργοτέλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει