13ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ: Το ΑΣΚΑ Ηράκλειο σε σχολεία του Ηρακλείου

144

Με στόχο την εξοικείωση της κοινωνίας του Ηρακλείου με την αναπηρία το ΑΣΚΑ Ηράκλειο έχει επισκεφτεί ήδη δύο σχολεία της πόλης παρουσιάζοντας το άθλημα (μπάσκετ με αμαξίδιο) σε παιδιά και εφήβους. Το δελτίο τύπου του Αθλητικού Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ηράκλειο αναφέρει σχετικά:

«Το ΑΣΚΑ Ηράκλειο κινείται όπως έχουμε ξανά πει σε 2 παράλληλους αλλά εξίσου σημαντικούς άξονες. Ο ένας είναι ο αθλητικός, ο οποίος περιλαμβάνει τη συμμετοχή μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και κύπελλο και τις όποιες αθλητικές διακρίσεις έρχονται.

Ο 2ος και εξίσου σημαντικός άξονας είναι ο κοινωνικός, που στόχο έχει την ενημέρωση και την εξοικείωση της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου με την αναπηρία. Στα πλαίσια αυτά, σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται παρουσιάζουμε το άθλημά μας σε παιδιά, πολλά παιδιά! Φέτος, μέχρι τώρα, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το 13ο Λύκειο και το Δημοτικό του Παγκρήτιου Εκπαιδευτηρίου Ηρακλείου! Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία και ελπίζουμε να σας δούμε στους αγώνες του πρωταθλήματος!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει