ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ: Ο μυστηριώδης «Μιχάλης» και τα νέα εντάλματα σε βάρος «οικογενειαρχών»

- Τα sms της μάνας με τον Μίχο 

262

Τον «Μιχάλη», τον άνδρα που συχνά συνόδευε την 12χρονη στα κλεισμένα ραντεβού με τους βιαστές της αναζητά τώρα η ΕΛ.ΑΣ, καθώς φαίνεται το πρόσωπο αυτό να διαδραμάτιζε εξίσου σημαντικό ρόλο με τον προφυλακισμένο τώρα πια Ηλία Μίχο. Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για τον άμεσο συνεργό του 53χρονου.

Ως προς τον Ηλ. Μίχο, το κοριτσάκι, μαθήτρια της έκτης δημοτικού, φέρεται να κατέθεσε ότι αφού «ψάρευε» υποψήφιους πελάτες μέσω μηνυμάτων, την έπαιρνε μαζί του, της έλεγε  τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του πελάτη και  την έστελνε σε αυτόν. «Μου έλεγε τις πινακίδες, για να μπαίνω στα αυτοκίνητα. Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα», φέρεται να έχει καταθέσει χαρακτηριστικά.

Το παιδί, μετά και τη σύλληψη της 37χρονης μητέρας, η οποία αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα, περιγράφεται ότι έχει υποστεί σοκ, έχει βυθιστεί στις σκέψεις του και οι παιδοψυχολόγοι της Αστυνομίας αναζητούν τρόπο επαναπροσέγγισης ώστε να το «ξεκλειδώσουν».

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ερευνάται ακόμα και το ενδεχόμενο η κατηγορούμενη μητέρα να εξέδιδε το παιδί πριν τον Ηλία Μίχο.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για νέες στοχευμένες έρευνες με την έκδοση πέντε ακόμα  ενταλμάτων σε βάρος ατόμων που είχαν βιάσει το κορίτσι. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι  το κορίτσι είχε στο κινητό τηλέφωνό του την εφαρμογή Viber και μέσω αυτής έμπαινε στην εφαρμογή blindchat  που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος.

Πολλές από τις επαφές γίνονταν από τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά», που δεν εντοπίζονται, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Μίχος  ερχόταν σε επαφή με ανθρώπους μυημένους στην παιδεραστία που ήξεραν πώς να καλύψουν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τους 12 που έχουν βιάσει το παιδί, έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα, όλοι με προφίλ «οικογενειάρχη». Οι Αρχές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση και τη διαδικασία για την ταυτοποίηση των υπολοίπων, όμως λόγω του ισχυρού σοκ που έχει υποστεί η 12χρονη, σε αυτή τη φάση δεν θέλουν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση.

Στην κατάθεση που έδωσε η ανήλικη φέρεται να είπε για τον Μίχο: «Μου έλεγε να πάμε δήθεν να μαζέψουμε κάποια πράγματα, κάποια χαρτιά από κάτω και πάνω ήταν άλλος υπάλληλος για να κρατάει το μαγαζί. Αυτός ο υπάλληλος δεν με ενόχλησε ποτέ, δεν κατάλαβε ποτέ, δεν ήξερε τι γινόταν».

Χθες στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και τα μηνύματα που φέρονται να είχαν ανταλλάξει ο Μίχος και η 37χρονη μητέρα αφ’ ότου η θεία της 12χρονης ανακάλυψε τα όσα αποτρόπαια συνέβαιναν στο κινητό της ανήλικης.

Όπως μετέδωσε ο Alpha,  στις 2 Σεπτεμβρίου η μητέρα της 12χρονης έκανε μια κλήση στον 53χρονο, διάρκειας ενός λεπτού και δύο δευτερολέπτων. Αμέσως μετά, σοκαρισμένη από τα μηνύματα που της είχε στείλει η θεία του παιδιού, ζήτησε  εξηγήσεις από τον 53χρονο, αδυνατώντας να πιστέψει πως είχε κακοποιήσει την κόρη της.

53χρονος: Εγώ δεν έστειλα καμία φωτογραφία. Έλα από εδώ σε παρακαλώ.

Μητέρα 12χρονης: Έχουν το προφίλ σου. Θα τα ψάξουν όλα στο τμήμα. Σε ανήλικο.

53χρονος: Εγώ δεν έχω στείλει καμία φωτογραφία.

Μητέρα 12χρονης: Τα έχει φωτογραφίες όλα. Τι έλεγες…

53χρονος: Έλα από εδώ

Μητέρα 12χρονης: Τελείωσες!

53χρονος: Τι λες;

Μητέρα 12χρονης: Ρε βρωμο… ανώμαλε

53χρονος: Ηρέμησε κι έλα από εδώ.

Μητέρα 12χρονης: Με το ανήλικο ήθελες… παιδεραστή;

53χρονος: Εγώ; Έλα από εδώ σου λέω.

Μητέρα 12χρονης: Δεν έχεις στείλει τίποτα εσύ, ναι; Τα μηνύματα ρε… στο κοριτσάκι ποιος τα έστειλε; Θα βρω τη γυναίκα σου, τον γιο σου, σε είχα προειδοποιήσει. Τα έχει όλα η θεία της στα χέρια της. Όλα. Έχω χάσει πάσα ιδέα. Με κατέστρεψες. Με το 12χρονο; Θα σε θάψω. Διαβάζω τι λες στα μηνύματα. Θα σε θάψω».

Η μητέρα  εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα-μίνι μάρκετ του 53χρονου. Εκεί ξεκίνησαν και οι επαφές τους, εκεί ο 53χρονος γνώρισε το παιδί το οποίο συχνά έπαιρνε μαζί της η 37χρονη.

Εκτός από την 12χρονη, έχει άλλα επτά παιδιά, από δύο διαφορετικούς συντρόφους. Από τα οχτώ  παιδιά της οικογένειας μόνο τα δύο είναι ενήλικα και ζουν με τον παππού και τη γιαγιά τους. Τα άλλα έξι είναι ανήλικα και πλέον έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να εξεταστούν από παιδοψυχολόγους αλλά και από ιατροδικαστές και να έχουν την απαραίτητη στήριξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει