Βγαίνουν στους δρόμους και από τα… ρούχα τους οι συνταξιούχοι

300

Παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες στην πλατεία Ελευθερίας συνταξιούχοι από όλο το νησί, διεκδικώντας λύση στα προβλήματα των συναδέλφων τους από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Στη διάρκεια της κινητοποίησης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηρακλείου Ν. Ηγουμενίδης τόνισε ότι  «η διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί.

Είναι πρόκληση το «δεσμευμένο» με πολλές θυσίες ένα δισ. σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να το υφαρπάζει από τους συνταξιούχους και να το μεταφέρει στο κλείσιμο  της τρύπας της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. Η δεύτερη μεγάλη εξαπάτηση της προς τους συνταξιούχους είναι το ζήτημα των αναδρομικών τα οποία δικαιούνται. Υπενθυμίζω πως είναι ο κ. Μητσοτάκης που καλούσε τους συνταξιούχους να μην προχωρήσουν σε προσφυγές».

Από την πλευρά του ο  βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης τόνισε ότι  «για τα προβλήματα που βιώνουν οι συνταξιούχοι, την ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που έχουν πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουν στους δρόμους και από τα... ρούχα τους οι συνταξιούχοιΣήμερα, μπροστά στις εκλογές,  ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί που έβαλαν μαχαίρι στις συντάξεις και κατά συρροή νομοθέτησαν αντιασφαλιστικούς  νόμους, που οδήγησαν στο χτύπημα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, βάζουν το κοστούμι του «σωτήρα». Τάζουν ψίχουλα και «παροχές» στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών και των κατευθύνσεων της ΕΕ, όταν αυτά που έχουν χάσει οι συνταξιούχοι είναι πολύ περισσότερα και οι τελευταίες μεγάλες ανατιμήσεις δίνουν και τη χαριστική βολή στην επιβίωση».

Ακολούθως το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηρακλείου Κυριάκος Γεωργακόπουλος και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου Γεώργιος Λεκανάκης, ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για την παγκρήτια κινητοποίηση που οργανώθηκε με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνταξιουχικών Σωματείων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης. Παράλληλα, παρέδωσαν κοινό ψήφισμα των σωματείων.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων, επισημαίνοντας πως πάντα η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει