Πούτιν: Παγκόσμια καταστροφή μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ

228

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι οποιαδήποτε απευθείας σύγκρουση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα οδηγούσε σε μια «παγκόσμια καταστροφή».

«Ελπίζω ότι εκείνοι που το λένε αυτό είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστανά.

«Δεν βλέπω καμία ανάγκη» για συνομιλίες με τον Μπάιντεν

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι δεν βλέπει «καμία ανάγκη» να έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παρευρεθεί στην σύνοδο κορυφής της G-20 στο Μπαλί της Ινδονησίας τον επόμενο μήνα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν έχει μετανιώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε «όχι» και είπε ότι αυτό που κάνει η Ρωσία είναι το σωστό. Ο Πούτιν είπε πως στόχος της Ρωσίας δεν είναι να καταστρέψει την Ουκρανία.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση στη Ρωσία. Είπε πως η «μερική επιστράτευση» που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας είχε ως στόχο τη στρατολόγηση 300.000 στρατιωτών, θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει