Ομόνοια: Κάμερες και αίμα στο υπόγειο του Α.Τ. «ενοχοποιούν» τους δύο αστυνομικούς για τον βιασμό 

348

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων είναι δύο αστυνομικοί  της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους κατήγγειλε μία 19χρονη κοπέλα ότι τη βίασαν στο Αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Οι δύο ένστολοι αρνούνται την κατηγορία και μιλούν για συναινετική ερωτική συνεύρεση του ενός με την κοπέλα μέσα στο αυτοκίνητο.

Το καταγγελλόμενο  περιστατικό φέρεται να  συνέβη νυκτερινές ώρες της 11ης Οκτωβρίου  μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας.

Η νεαρή γυναίκα γνώρισε τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο κι αφού τους έκανε ορισμένες ερωτήσεις, της ζήτησαν να τους βρει στο Τμήμα. Στις 23.30 πράγματι πήγε στο Α.Τ. και μετά από ένα σύντομο διάλογο, ακολούθησε τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς στο εσωτερικό του Τμήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής»,  την πήγαν στο 2ο όροφο και όταν εκείνη ζήτησε να πάει στην  τουαλέτα, την κατέβασαν στο υπόγειο, σε σημείο δίπλα από δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως χώρος αποδυτηρίων από αστυνομικούς.

Εκεί φέρεται να βιάστηκε – ο ένας από τους αστυνομικούς την τραυμάτισε, η 19χρονη είχε αιμορραγία  και στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν ίχνη αίματος, που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικό υλικό. Φέρεται, όπως καταγγέλλεται, να ακολούθησε βιασμός και από δεύτερο αστυνομικό. Στις 00.13, οι αστυνομικοί της είπαν να φύγει από το Α.Τ. όπως κι έκανε.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι επιβεβαιώνεται η είσοδος και η αποχώρηση της κοπέλας από το Α.Τ. μέσω του υλικού από κάμερα σε παραπλήσιο ξενοδοχείο, καθώς η κάμερα ασφαλείας στο Α.Τ. ήταν απενεργοποιημένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των αστυνομικών είχε στη στολή του ενσωματωμένη μία κάμερα, που βρέθηκε σε ερμάρι, κατασχέθηκε και το υλικό εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει