«Κόμπος» στο κυκλοφοριακό ο κόμβος του JUMBO στο Γιόφυρο

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΠΙΤΑΒΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ

2,961

Έκρηξη αγανάκτησης από το αστικό ΚΤΕΛ για την εφιαλτική κυκλοφοριακά κατάσταση που επικρατεί στον κόμβο του Τζάμπο, όπου καθημερινά καταγράφεται ένα απερίγραπτο μποτιλιάρισμα, αφού τα λεωφορεία χρειάζονται 25 λεπτά για να διασχίσουν μια απόσταση 500 μέτρων. Σε επιστολή της προς τη Λότζια η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ περιγράφει ότι από τα Καμίνια προς το Γιόφυρο, σε μια απόσταση 500 μέτρων εγκλωβίζονται κάθε πρωί 11 λεωφορεία.

Παράλληλα ζητά την παρέμβαση του Δήμου Ηρακλείου, για να ληφθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην απερίγραπτη ταλαιπωρία του κόσμου που ζει το εφιαλτικό μαρτύριο της καθημερινής αναμονής σε ουρές. Με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ κ. Καλλέργος Βουλγαράκης τονίζει ότι είναι το λιγότερο απερίγραπτη η καθημερινή ταλαιπωρία που ζει ο κόσμος και η παρακμή αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στη σχετική επιστολή που έχει ήδη σταλεί στη Λότζια, «για μια ακόμα χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Το κυκλοφοριακό στην πόλη χτυπάει «κόκκινο». Οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί, τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν επίσης, καθώς και τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα που με την ανοχή σας προκαλούν έμφραγμα στην πόλη.

Προβλήματα κυκλοφορίας σ΄ολόκληρη την πόλη υπάρχουν, αλλά στην 62 Μαρτύρων στο ύψος του κόμβου στο Τζάμπο η κατάσταση ξεπερνά κάθε φαντασία. Τα αυτοκίνητα που θέλουν να περάσουν τον κόμβο έρχονται από τέσσερις κατευθύνσεις και όσοι επιθυμούν να περάσουν προς το Γιόφυρο, πρέπει να περάσουν το μαρτύριο της υπομονής. Παρατηρείται ουρά που τις περισσότερες φορές ξεπερνά τον κόμβο στα Καμίνια.

Τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ για να περάσουν το συγκεκριμένο κόμβο και να φτάσουν τον Γιόφυρο χρειάζονται πάνω από 25 λεπτά για να διασχίσουν μια απόσταση 500 μέτρων». Το ΚΤΕΛ στην επιστολή του ξεκαθαρίζει ότι «από τη διαδρομή αυτή εξυπηρετούνται το Πανεπιστήμιο, το ΕΛΜΕΠΑ, το Πειραματικό Σχολείο και το ΙΚΑ. Καθημερινά τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ εγκλωβίζονται στο τμήμα αυτό της 62 Μαρτύρων με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των οδηγών, των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζόμενων, την οποία μεταφέρουν στο ΚΤΕΛ, που όμως δεν είναι υπεύθυνο.

Όταν έχουμε εγκλωβισμό κάθε πρωί 11 λεωφορείων στα 400 μέτρα από τα Καμίνια προς τον Γιόφυρο, το αστικό ΚΤΕΛ παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει την κατάσταση για την οποία έχει την απόλυτη ευθύνη ο Δήμος Ηρακλείου».

Την ίδια στιγμή από την πλευρά της Λότζια, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αναστασάκης τονίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει κατατεθεί για έγκριση ο φάκελος της μελέτης του νέου κόμβου στο Τζάμπο, αφού η δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντική παρέμβαση είναι.

Όπως περιγράφει για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος, έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια που όμως δεν ευοδώθηκε σε επίπεδο εγκρίσεων, με αποτέλεσμα να αλλάξει ξανά τον σχεδιασμό του για τη μορφή του κόμβου, γεγονός που έφερε σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίησή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει