Η 5η αναβίωση του οδοιπορικού Μιχαήλ Δέφνερ από τα Χανιά στα μιτάτα των Σφακίων

182

Η 5η αναβίωση του οδοιπορικού κού Μιχαήλ Δέφνερ «από τα Χανιά στα μονοπάτια και τα μιτάτα των Σφακίων», θα γίνει σήμερα  Σάββατο 15 και αύριο  Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Σήμερα  στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλ ωση στο κτίριο του Τμήματος του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης στην οδό Νεάρχου 23 στα Χανιά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οργανώνουν το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης, ο ΕΟΣ Χανίων, ο δήμος Σφακίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, είναι το ακόλουθο:

Συνονισμός και αφηγήσεις από την έκδοση “Οδοιπορικαί Εντυπώσεις από την Δυτικήν Κρήτην” του Μιχ. Δέφνερ: Λευτέρης, Νικολέτα και Νίκη Κοπάση.

10.30 Χαιρετισμοί διοργανωτών.

11.00 Μιχαήλ Δέφνερ, ένα σημείο αναφοράς Βασίλης Μαροπάκης, δικηγόρος, ερευνητής.

11.20 Τα Χανιά το 1918 Μανώλης Μανούσακας, διπλωματούχος οπτικός, συγγραφέας.

11.40 Σύγχρονες Οδοιπορικές εξορμήσεις από το Κρητικό Πανόραμα Γιώργος Πατρουδάκης, εκδότης, δημοσιογράφος.

12.00 Η πρόκληση της οπτικοποίησης των Λευκών Ορέων Κατερίνα Μπικάκη, τηλεοπτικός παραγωγός.

12.20 Οι πεζοπορικές διαδρομές ως εργαλείο για την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη Δημήτρης Μιχελογιάννης, ειδικός σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης.

12.40 Μιτάτα στα Σφακιά Ευτυχίος Κοπασάκης, τέως πρόεδρος Ένωσης Σφακιανών Χανίων.

13.00 Η κτηνοτροφία στα Λευκά Όρη πριν τους δασικούς χάρτες Δημήτρης Βιριτάκης, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Αύριο Κυριακή 16/10

Πεζοπορία από τα Γλυκά Νερά στο Λουτρό και τα Μάρμαρα Ε4. Εκκίνηση από τον Ορειβατικό στην οδό Τζανακάκη νωρίς το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα www.eoshanion.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει