Ανείπωτη θλίψη για τον λεβέντη Αλέξανδρο Νικολαΐδη

ΣΤΑ 43 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΡΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ

193

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική αθλητική κοινότητα και η χώρα ολόκληρη από τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης του ταεκβοντο άφησε την τελευταία του πνοή μόλις στα 43 του χρόνια, νικημένος από την επάρατη νόσο (συγκεκριμένα το εξαιρετικά σπάνιο καρκίνωμα nut), έχοντας δώσει μία άνιση «μάχη» τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Θεσσαλονικιός Ολυμπιονίκης που διετέλεσε και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα τελευταίο ανατριχιαστικό μήνυμα, αποκάλυψε -μετά θάνατον-τη «μάχη» που έδωσε, ζητώντας τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε, να δημοπρατηθούν και τα έσοδα να δοθούν σε δομές για παιδιά.

«Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή.

Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, στάθηκα τυχερός γιατί συνοδοιπόρο είχα την αλληλεγγύη και την φροντίδα τόσων πολλών ανθρώπων. Θέλω να πω σε όλους τους κάτι. Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου. Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός.

Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στη ζωή μου. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου».

Ο Νικολαΐδης που άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνο (2008) στην κατηγορία +80κ. Παράλληλα είχε κι άλλες σπουδαίες επιτυχίες, καθώς είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2008.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και οι αθλητικοί φορείς, απέστειλαν τα συλλυπητήριά τους.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα (3μμ) στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει