Τελευταία παράταση μέχρι 23/10 για το Μητρώο

Η ΕΠΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 4 ΠΡΟΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

232

Μία τελευταία, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ολιγοήμερη παράταση, μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία προκειμένου να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο.

Η παράταση αυτή που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την άρση του αδιεξόδου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καθώς παρέχει τη δυνατότητα, σε όλα τα σωματεία που θα κάνουν απλά την αίτηση εγγραφής στο Μητρώο – ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι τα απαιτούμενα έγγραφα για να μπουν τελικά – να πάρουν κανονικά μέρος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά και να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε της ΓΓΑ.

Γι’ αυτό και μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση της ΕΠΣΗ με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάλεσε τα αρκετά σωματεία στο Ηράκλειο που βρίσκονται ακόμα εκτός Μητρώου, να καταθέσουν την αίτηση εγγραφής.

«Μετά τις εξελίξεις σχετικά με το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων, η ΕΠΣΗ όπως έκανε πάντα, έτσι και τώρα, καλεί όλα τα σωματεία της δυνάμεώς της που δεν έχουν προχωρήσει στην αίτηση εγγραφής, να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες για την εγγραφή τους στο Μητρώο.

Η προθεσμία εγγραφής τους είναι έως και τις 23 Οκτωβρίου, άρα στις επόμενες 10 ημέρες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες», αναφέρει η ανακοίνωση της τοπικής Ένωσης. Ο κ. Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ερασιτεχνικών σωματείων έχει εγγραφεί κανονικά στο Μητρώο και ότι, πλην της ΕΠΟ, όλες οι υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες εφαρμόζουν πιστά το νόμο.

«Η ΕΠΟ μας ζητά λίγες ώρες πριν ψηφίσουμε τις διατάξεις για περαιτέρω βοήθεια στα σωματεία που επιθυμούν να είναι νόμιμα, να αναγνωρίσουμε αδιακρίτως και τα παράνομα. Όσα λειτουργούν έως και σήμερα χωρίς Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και χωρίς καμία διάθεση να νοικοκυρευτούν. Η υπευθυνότητά τους ξεχειλίζει. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σταθερή! Κανένα μη νόμιμο σωματείο δε μπορεί να συστοιχηθεί με τα χιλιάδες νόμιμα! Μπορεί στην ΕΠΟ να έχουν συνηθίσει να παρανομούν, αλλά εμείς δεν παρανομούμε, ούτε θα το πράξουμε!».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει